Hål i… gatan


Ett inlägg om vägarbeten – nödvändiga och rätt onödiga.


 

Mus

Jag tänkte lööövbööömba idag, men…

Tanken var att jag skulle vara snäll idag och löööövebööömba folk & fä. Men det är baske mig svårt. Jag inledde visserligen med att sända upp musen här intill till Instagram. Sen satte jag mig för att äta frukost och bläddra i UppsalaTidningen. Tidningen levererades igår morse – ända till min tidningshållare vid ytterdörren. Hurra! Men när jag började läsa satte jag de positiva utropen i halsen. Och det handlade inte bara om att flera sidor i tidningen var omöjliga att läsa…


Det grävs i Uppsala.
Uppsala kommun grääääääver. Mycket. Överallt. Vissa hål i gatan är mest… hål i huvet, enligt min mening. Ja, nu är jag elak. Men asså… Paradgatan… Är inte den bara världens löjl??? Fyller den nån funktion? Kommer det nåt bra av den? Den övre delen av paradgatan, som är färdiggjord, är precis likadan som tidigare. Tro mig, jag åker bil där varje dag utan att stöta på patrull parad. Ingen skillnad. Som skattebetalare kan ju bara undra vad kalaset kostar – att gräva hål i gatan och lägga ny asfalt och lite sånt. Varför inte fokusera på alla hål som redan finns här och var i stället och som inte ska vara där för att de är trafikfarliga? Men det kanske är Vägverkets Transportstyrelsens ansvar? Eller Trafikverkets? Eller??? 

Det enda allt detta grävande i centrum och dess utkanter skapar bara irritation. Men jag gissar att ett parti i kommunen jublar för allt grävande försvårar ju för bilisterna att framföra sina fordon. Synd bara att handeln i city minskar på grund av svårigheterna att ta sig fram (gäller ju även cyklister och fotgängare). Jag undrar hur många småföretagare som går i kånken den här gången när det fixas paradgata. Det var ju ett antal som gjorde det förra svängen när den övre delen gjordes… Dumheter!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 


Livet är kort. Och fyllt av trams ibland.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Diskutabelt, Media, Personligt, Sociala medier, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hål i… gatan

 1. uppsalaewa skriver:

  Paradgata? Jag håller verkligen med dig om det tramsiga med s k paradgata. Inte mycket till parad. Några futtiga små blomkrukor och reklamflaggor. Det är inte vad jag kallar parad. Inte blir det bättre av att ”paradgatan” ska fortsätta mot öster. Trafikkrångel för bilar och bussar är endast en del av det hela. Som du skriver är det inte speciellt lukrativt för affärer dit ingen kan ta sig. Nu ska hål tas i gatukorsningen Dag Hammarskjölds väg/Norbyvägen. Tur att inga affärer finns där.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Som jag skriver i inlägget åker jag på den övre, ombyggda delen varje vardagsmorgon och det är inget paraderande där av nåt slag, ser inte ens en blomjävel eller nån flaggfan. 😦 Det var den östra delen av den s k paradgatan jag också skriver om i inlägget liksom grävandet Dag Hammarskjöld-Norbyvägen – se bildspelet i inlägget! Det är dit mitt jobb ska flytta och nu har nån fått för sig att gatan ska vara mer platt i stället för lite backig. TRAMS! 😮

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.