Onsdagen den 20 juli 2016: Beta, mordfunderingar och full gubbe


 Kära dagbok…

 

Mapp mobil vattenflaska

Eftersom det är en betaversion och ett arbetsmaterial kan jag inte visa webbplatsen än. Du får glo på mitt analoga material om webben i stället.

Oj, vilken rolig förmiddag jag har haft! Jag var otroligt spänd inför migreringen av webbplatsen på jobbet, nämligen. Hur skulle det bli? Skulle det bli snyggt? Användarvänligt? Skulle alla länkar funka? Att flytta våra webbsidor från en gammal version till en nyare ger ett nytt utseende, med vissa förändringar i verktyget. En behöver tänka på ett nytt sätt. Jag säger inte att det blir det bästa, men det blir nånting i vart fall. Det som jag emellertid hade missat var att vi enbart skulle skapa en betaversion idag, det vill säga en ”ny” webbplats med det innehåll den ska ha fast inte publicera nåt (så det syns). Självklart måste min chef hinna titta på det hela och sen komma med eventuella strukturella ändringar. Vi sitter ner tillsammans i mitten av nästa månad och tittar på vårt förslag.

Jag har haft otroligt god hjälp av Tesslan som är experten på verktyget. Det är Tesslan som har gjort nåt idag efter att vi har testat oss fram. Som bisittare (Heffaklump?) har jag lärt mig ett och annat om verktyget på det här viset. Under försommaren har jag agerat blåslampa och sett till att innehållet på alla våra sidor är korrekt och aktuellt. Sen var det det där med bild… Vi kunde inte använda befintlig så jag provade bilden nedan. Och det blev SÅ bra, enligt Tesslan. (Jag är rätt nöjd också!)

Hus 3 ITavdelningen UU

Den här bilden, något beskuren på höjden, blir huvudbild på startsidan på jobbets webbplats. Tanken är att lägga ut en bild på vårt nya hus sen när vi flyttar.


Chefen var nöjd med kommunikationsplanen jag snickrade ihop igår. 
Hon hade gjort några små justeringar och jag påpekade nåt litet utseendemässigt idag. Det känns bra att få den andra av de tre pågående kommunikationsplanerna klar som utkast för respektive projekt- och styrgrupp att godkänna – eller förkasta – när arbetet kör igång i höst.

Det jag ska ägna mig åt på jobbet de kommande två veckorna är ett innehållet och strukturen på ett antal interna sidor. Vidare ska jag skapa en sida på intranätet om ett projekt. Och så ska jag lära mig projektverktyget! Sen brukar det oftast bli en och annan akututryckning per vecka också.

Rosa blomma

En rosa blomma hann jag beundra och fota vid Kunskapsparken på lunchen också.

Idag smet jag iväg igen till systeruniversitetet för att luncha. Jag blev skitbesviken att thaikiosken hade semesterstängt, nåt som innebar att jag måste vänta på mina kycklingspett i jordnötssås till en bit in i augusti. Men jag åkte till Logen och käkade vegetarisk frittata och bad min namne om ursäkt för mitt stroppiga beteende igår. Kanske var det detta som gjorde att jag erbjöds kaka till dessert. Dessvärre hade tiden sprungit iväg, så jag fick löfte om att ha kakan innestående till i morgon, kanske.

 

Jorå, jag har ett privatliv. Igår hade jag tur och kunde sitta på ballen* på kvällen och både äta mackor och senare fika. Först var det väldigt varmt, men sen kom det lite moln och blev behagligare. Självklart läste jag. Jag måste säga att denna den tredje delen i Kristina Appelqvists Helena Waller-serie är riktigt bra! Jag reflekterade över att jag läser om mord medan vissa småbarnsföräldrar väljer en för tidig egen död genom att röka. Vem av oss är konstigast, egentligen..?

Detta bildspel kräver JavaScript.


Senare i afton ska jag åka och tanka
och hämta Fästmön vars semester tog slut idag. Hon behöver lite verktyg inför flytten och eftersom jag ändå måste ut och röra på mig och Clark Kent** tror jag hon uppskattar att få åka bil hem efter första arbetsdagen.

I natt hoppas jag att jag får sova. Jag ska inte skylla min dåliga sömn på ljuset och värmen enbart. Den här rackaren visade sig igår, vilket kanske förklarar en del…

 Fullmåne

Gubben i månen var full igår. Det kan vara en del av förklaringen till att jag sov dåligt i natt.


*ballen = balkongen

**Clark Kent = min lille bilman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.