Smultron, bröllop och döden


Ett inlägg om en bok.


 

Smultron bröllop och dödenSnacka om att här pågår bokslukeri! Jag brukar ju vanligtvis köpa bara bra böcker, men den 6 juli köpte jag uppenbarligen åtminstone ett riktigt fynd. Kristina Appelqvists  – snälla, fixa en bra webbplats!!! – senaste Helena Waller-deckare, Smultron, bröllop och döden, läste jag alldeles nyss sista ordet i. Nu väntar jag på del fyra…

Miljön är som vanligt Västgöta universitet. För mig som läsare som jobbar på ett riktigt universitet nu igen är detta förstås extra kul. Två studenter startar en teatergrupp med glada (?!) amatörer för att sätta upp Shakespeares klassiska tragedi Romeo och Julia. I samma veva hittas en Shakespeare-expert mördad efter att ha varit försvunnen flera månader. Litteraturvetaren Helena Waller, även talskrivare, inser att mordoffret varit ett okänt Shakespearemanus på spåren. Hon börjar leta efter det, men samtidigt hamnar hon förstås mitt i mordutredningen precis som väninnan Eva.

Det här är spännande och faller mig totalt på läppen! Ett enda mord, mer behövs inte för att en skicklig författare ska kunna skriva en riktigt bra deckare. Den här boken är trivsam att läsa, för den handlar om så mycket mer än blod och mord – relationer i lagom dos, gamla hemligheter, litteraturvetenskap och kommunikation. Att jag själv har en examen med litteraturvetenskap som huvudämne precis som författaren är kommunikatör bidrar säkert till att jag gillar boken. Som vanligt roar jag mig med att försöka lista ut vem som gör vad och varför, men mördarens identitet lyckas jag inte komma på i förväg!

Toffelomdömet blir det enda det kan bli – det högsta!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.