Lördagen den 2 juli 2016: Dammigt, men är det april eller höst?


 Kära dagbok…

 

Möglig jordgubbe

Till och med mina jordgubbar var dammiga…

Det gick inte att komma undan mer. Idag var jag bara tvungen att städa. Och fylla på med nåt ätbart i kyl och skåp. För när till och med jordgubbarna är dammiga, då vet en att det är typ i elfte timmen. Om en inte vill starta en penicillinodling, förstås.

En egen penicillinodling kan ju vara bra att ha eftersom vi alla mer eller mindre måste egenvårda oss. Det verkar ju inte finnas nån vidare vård där ute. Dessutom blir folk utstötta inte bara från vården utan från arbetslivet när de är färdigvårdade. Läs: färdigvårdade, inte friska. Det finns en bloggbekant som befinner sig i ett sånt läge sen ett tag tillbaka. Läget att inte veta om h*n har nån försörjning snart. Att överleva på a-kassan är en konstart som jag personligen har förädlat, men att leva på luft… Nej, det går inte. Och då har vi jobbat eller i vart fall betalat skatt och gjort rätt för oss hela livet. Ska vi återinföra ättestupa? Sen finns det andra som bara får och får och får… Jag tänker på den där kommuntjänstemannen som fick hemtjänst trots två vuxna barn och partner när h*n brutit ett ben på fyllan. När jag hade fått flera tumörer och organ i magen bortopererade fick jag ordna med en egen undersköterska som kom och gav mig sprutor före eller efter sitt ordinarie jobb. Mat och sånt levererade hon också då och då, trots att vi bor en mil från varandra och att hon inte har körkort och bil men ett minderårigt barn vid tillfället. Inte konstigt att avundsjukan piskar upp hatet mellan folk.

Och nu en övergång till trevligare ting med en bild på kvällshimlen igår:

Kvällshimmel

En underskön himmel igår kväll utlovade sämre väder.


Det var en rätt trist kväll igår. 
Jag fastnade framför en film jag normalt inte skulle ha sett. Tanken var nog att jag skulle läsa, men den gode Knausgård blir lite för… extremrealistisk ibland även för min smak. Till sist behövde jag choklad och vid utgrävningar i ett av köksskåpen hittade jag en chokladask från yngsta bonusdottern julen 2015.

Anthon Berg chokladask

Anthon Berg-choklad fån 1884? Nej, men en julklapp från 2015.

 

Kaffe och Knausgård

Kaffe och Knausgård i två timmar i sängen medan frisk luft sipprade in från öppna fönster och dörrar.

I morse väcktes jag av ett underbart ljud: regnet! Det passade så bra att det kom just idag, för det är lättare att städa inomhus om det är dåligt väder utomhus. Och så slapp jag putsa fönstren IGEN, för att göra det när det regnar är ju bara dumt. Som tredje bra grej tänkte jag att jag slipper grillrök. Där tänkte jag fel. Det finns idi… folk till ”allt”. Att laga mat utomhus när det fullkomligt öser ner förstår jag inte glädjen med. Men vi är alla olika, kan jag konstatera.

Nåja, på förmiddagen var det ingen som grillade och jag kunde ligga i sängen och läsa i två timmar mellan sju och nio OCH ha dörrar och fönster öppna. Det är väldigt kvavt, nämligen. Regnet har under dan avlösts av solsken då och då och blåst. Ett par åskknallar har jag också hört. Jag undrar om det är april eller höst, för det känns inte riktigt som juli.

 Regn på tennisbanan

Regn ==> LÖÖÖV it!


Tre timmar ägnade jag åt att bekämpa dammråttornas framfart. 
Jag är nöjd och mitt hem är rent. Men jag sparade badrummet och toa- och duschrummet till i morgon. En ska väl ha nåt att göra på vilodagen också..? Här var väldigt dammigt, så jag har nyst och snutit min enorma kran rejält.

Jag har haltat omkring (hälsporren jävlas idag) ordnat några paket till lilla mamma som fyller år snart och jag har även telefonerat med henne. Till middagen kompletteringshandlade jag gräddfil och gräslök, för det här köket i New Village serverar varken grismuskel eller komuskel tillagade på stenåldersvis utomhus utan sill och potatis. Inte trodde jag att jag skulle vara sugen på det igen eftersom jag åt det två gånger förra helgen, men jodå, det slank ner fint med en lille en tre småttingar och en svalkande öl.

Sillmiddag

Sillmiddag med tillbehör.


Mellan varven läser jag
och spelar Wordfeud och senare i kväll kommer Lucille för en pratstund och för att lämna nyckel. Plötsligt får jag totalt åtta rum, två kök, två badrum och två toaletter att ansvara för, förutom 100 krukväxter och ett antal fiskar i ett akvarium.

I kväll ser jag på säsongsstarten av Indian summers på SvT 1 klockan 21.35. Det blir alltså nånting hyfsat sevärt på lördagarna framöver. Jag tänker att det kan vara roligt ifall jag måste hålla mig inomhus på grund av rök eller kanske aprilväder..?

 


Livet är kort. Det blir kortare för rökare. 

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.