Tisdagen den 21 juni 2016: Andra gubbar och gummor


 Kära dagbok…

 

Sudden death och Rädslans fångar

Från Rädslans fångar till Sudden death såväl litterärt som i livet idag, faktiskt!

Den här dagen har jag varit lite spänd inför av flera skäl. Ett av skälen har varit personligt. Typ en svårighet jag måste övervinna. Visa att jag är öppen och rak, inte har nån dold agenda. Visa mitt nya jag, den person jag blev efter De sju svåra åren. Personen som har en del av det gamla jaget outplånligt i sig, men som ändå är… ny. Med klar blick och fast hand klarade jag det. Enligt min mening. Jag vek mig inte, jag kände mig inte alls osäker. Däremot blev jag osäker ett par timmar senare när jag fick en signal som jag har väntat på i många år. Jag vill inte gå in på detaljer här, för jag vet att Kreti & Pleti med all säkerhet läser och har skojigt åt mina vedermödor. Däremot kan jag avslöja att det handlar om svek. Och nu måste jag suga på en av de två karamellerna innan jag bestämmer mig för hur jag ska agera. Jag vill fortsätta vara ärlig. Samtidigt… vad känner jag? Är jag fortfarande sårad eller kan jag stå över den känslan? Frågan allt kommer ner till är om det egentligen spelar nån roll vem som svek vem och varför när gjort är gjort och aldrig går att få ogjort.

Jordgubbar

Andra(s) gubbar fotade med mobilkameran som vanligt.


Dagen idag har jag ägnat åt möten 
och en del planering. Jag har skrivit lite på kommunikationsplanen, tänkt lite mer. Vidare har jag registrerat sjukvårdskvitton för jag hoppas få nån krona i stöd från arbetsgivaren av de 1 300 jag har betalat för stötvågsbehandlingen. Hälsporren kändes av i morse, men det släppte efter ett tag och jag vidhåller att behandlingen funkar. Jag har betalat två behandlingar hittills och jag är glad och tacksam för skatteåterbäringen som får täcka dessa kostnader. Eller som nästan täcker kostnaderna, för det återstår tre behandlingar eller, i kronor räknat, cirka 1 900. Jag minns personen som beklagade sig för att h*n fick ta skatteåterbäringen till sin tandläkarräkning. Det var svårt att vara tyst då. Det finns folk som inte har råd med varken sjukvård eller tandvård. Då har somliga en himla tur som får skatteåterbäringspengar till såna utgifter. Nä, en del gubbar och gummor har nog inte varit fattiga. Eller också har de det och minns inte hur det var.

 Jordgubbar med jobbkameran

Samma gubbar fotade med den bättre kameran i jobbmobilen. Inte mycket skillnad…

 

Broccoli- o parmensanfritters med tzatziki och persilja

Broccoli- och parmensanfritters med smaklös tzatziki och den obligatoriska persiljan.

Nu när jag har visat så mycket rött är det ändå dags för nåt grönt. Nä, mina färger har inte med politik att göra utan ätbara saker. Idag käkade jag vegetariskt till lunch och provade nåt som hette broccoli- och parmesanfritters. Till utseendet påminde de om pannbiffar gjorda på kycklingfärs, men naturligtvis smakade de inte kött. Förvånansvärt GOTT smakade de! Däremot var tzatzikin ovanpå bland det mest smaklösa jag har ätit. Fast det var nog bra, med tanke på eftermiddagens möten. Då noterade jag i stället en och annan som ätit lök. Jag har blivit så känslig för dofter och lukter sen jag slutade röka för… snart tolv (?) år sen.

Nån hemma i huset serverade förresten korv till kvällsmat. Själv ska jag ta mig en macka med ost nu. Jag har varit och handlat och jag har sorterat ren tvätt. Senare i kväll ska jag höra hur det gick för min kära som haft både kroppsliga och själsliga våndor idag. Utifrån sett är jag övertygad om att allt är och blir till det bästa. Jag övar mig att tänka positivt, som synes. Bli en annan, gladare gumma än mitt nya jag. Lite grann i alla fall.

 


Livet är kort. Jag är tacksam för så mycket i livet just nu, till exempel att jag har pengar till vård OCH mat.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.