Onsdagen den 15 juni 2016: Läsvärde


 Kära dagbok…

 

Fötterna upp och bok

En stund fick jag läsa och njuta på ballen igår kväll.

Vilken läsperiod jag är inne i! Jag fullkomligt slukar böcker! Dessutom tar jag varje tillfälle till läsning i akt – även om det så bara blir när jag är på toa för göra nåt snabbt. Igår kunde jag till och med sitta på ballen* en stund på kvällen och läsa i lugn och ro. Stunden varade emellertid inte för evigt. Så snart jag nämnt den krasades den sönder. Sånt är livet i ett flerfamiljshus. Nu i kväll sitter jag med stängda fönster och dörrar åt ena hållet samt med nerfällda persienner och markis åt samma håll. Jag vill både slippa oljud och att bli utsatt för påträngande blickar. Kort sagt: det där huset i skogen etc etc…

När jag läser på ballen sätter jag oftast upp fötterna som på bilden. Jag la förresten ut bilden på Instagram och det tog två minuter så var nån tvungen att häckla mig för att jag har strumpor i sandalerna. Nu bor jag ju i Sverige, vilken häcklaren inte gör, och här i Uppsala var det lite kalla vindar igår kväll. För övrigt hade jag jeans till och inte shorts och dessutom var jag hemma – sandalerna är mina innetofflor. Shorts och sandaler utomhus = inga strumpor för min del. Hälen mår bra av högläge och tejpningen gör mig rörligare samtidigt som jag får mindre ont. Tejpen skulle sitta på tre till fem dar och idag är det tredje dan… Men det funkar så bra med tejpen att jag nog väntar med att ta bort den förrän på lördag kväll. Fästmön och jag ska nämligen åka en tur ut på landsbygden på dan på lördag och foten gör oftast ont när jag gasar…

I vart fall läste jag så mycket igår kväll att jag läste ut en bok och påbörjade en annan. Klockan var nog lite för mycket när jag släckte för att sova, men jag visste att jag skulle ha en ganska lugn dag på jobbet idag, så det var OK.

Eld och djupa vatten och Avdelning 73

Jag läste ut den övre boken igår kväll och började läsa den undre.

 

Avdelning 73

Nästan 60 sidor blev lästa till frukost i morse.

Jag har ju skandinavisk författarmånad nu i juni enligt mitt bokmål. Jag började finskt, danskt och norskt, men sen har det blivit två svenska författare. Det står så många bra böcker av svenska författare på mina hyllplan med olästa böcker att jag helt enkelt inte kan låta bli dem. Boken jag grabbade tag i igår är en födelsedagspresent från Anna. Jag gillar Sofie Sarenbrant OCH Emelie Schepp och vad jag förstår är dessa tu kompisar. De skriver båda riktiga bladvändare. I morse läste jag Avdelning 73 medan jag åt frukost. När det var dags för tandborstning tittade jag på pagineringen. Det visade sig att jag hade läst nästan 60 sidor…

Naturligtvis var jag och jobbade också. Tre lugna dar den här veckan, som sagt. Jag jagar mest nyheter till mitt nyhetsbrev, men har också pillat lite med både webb och intranät, varit kommunikationsrådgivare med mera. Det är aningen svårt att få ihop tio nyheter till mitt nyhetsbrev som ska ut på fredag förmiddag klockan tio. Fast jag har faktiskt fått ihop sju hittills…

Mitt på dan bröt jag för lunch. Det blev FiskWallenbergare med potatispuré och det var mycket godare än det såg ut! Wallenbergaren innehöll nämligen också prästost. Mums! Efter maten blev det en stund på bänken, med kaffe… och boken, naturligtvis!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Solen bakom moln och gren

Solen gick i moln och vinden blev kylig.

Eftermiddagen gick fort. Jag bröt för fika utomhus, men då hade solen gått i moln och en kylig vind blåste. Dessutom blev jag utsatt för en kaffekaskad – somliga höll på att sätta kaffet i vrångstrupen! Det är ett härligt gäng jag fikar med. Gänget är för tillfället decimerat till en kvartett. Icke desto mindre är de fyra olika individer – men fasen så bra de jobbar tillsammans och så trevligt jag har i deras sällskap!

Det kommer stunder när jag saknar mina förra kollegor, framför allt NK**. Men i morse hade vi kontakt. Nu är en liten återträff/utgång bestämd till den 30 juni med Mina favoriter. Förutom NK och jag har en tackat ja och en tackat nej hittills. Det är liksom inte alla som bor i Uppsala, men jag hoppas att de flesta ändå försöker dyka upp. Plats är ännu inte bestämd – det beror lite på hur många vi blir och vädret, förstås. To be continued, alltså…

Efter jobbet åkte jag och hämtade ett paketICA Heidan. Tro det eller ej, men kontaktlinserna – inte PILSNER, Gunilla! – som jag beställde IGÅR från Shopping4net.com har redan levererats!!! Tyvärr var de förpackade i en kartong och den gick ju inte ner i den skitlilla postboxen jag har. Men att ta vägen hem från jobbet över Heidan är ingen större omväg. Att fakturan sen var den minsta på flera år gjorde inte heller ont.

Paket från Shopping4 net.com


Nu blir det ett par mackor och läsning 
i köket, förstås. Jag hör en resonanslåda till boll dela ut order och jag orkar inte med gap och skrik. Tänkte slå en signal till lilla mamma sen och då lär öronen koka ändå.


Ha en riktigt skön onsdagskväll!


*ballen = balkongen

**NK = Närmaste kollegan

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.