Fredagen den 10 juni 2016: Uncasual Friday och ett fasligt ätande


 Kära dagbok…

 

Frukost med bok fil och kaffe

Den bästa starten på dan för mig!

Tofflan goes matblogg? Nä, men den här fredagen går nog till historien som dan jag ÅT väldigt mycket. Och allt var inte nyttigt, även om veckans sista vardags-frukost var det. Fil med jordgubbar och linfrön, svart kaffe och den obligatoriska boken på gång – det är en riktigt bra start på dan! Linfröna hjälper min dumma mage och jordgubbarna hjälper till att höja smaken. Det svarta kaffet är ett måste för att jag ska fungera. Boken behöver jag för stimulansen av mitt litterära hjärncentrum. Men nej, det är inte EU-handboken jag läser utan en deckare! Hjärncellen stimuleras när den får ägna sig åt att klura ut mördarens identitet. Försök får du se innan du avfärdar genren!

Förmiddagskaffe och bulle

Förmiddagskaffe med bulle vid skrivbordet idag.

Jag hann knappt till jobbet förrän det var dags för go-fika. Den här fredagen fick jag emellertid fika vid skrivbordet, för jag hade en massa jobb jag behövde stöka undan. Först och främst skulle veckans nyhetsbrev/blogginlägg ut. Sen jobbade jag på med kommunikationsplanen. Planen har tagit tid att göra av flera skäl. Ett är att det har kommit en massa andra, mer bråttom jobb emellan. Ett annat är att jag har slagit ihop en gammal plan och en gammal policy och skapat en ny plan. Och samtidigt som jag skapar det nya innehållet har jag försökt göra en enkel och stram lay out. Idag blev planen äntligen färdig och skickades ut för påseende. Nu väntar ytterligare kompletteringar från ledningsgruppen.

 Majsbiffar såser potatis och rödbetor

Dagens vegetariska. Lunchen var lika god som den ser ut att vara.

Jaha, sen var det lunch. Dags för lite nyttigheter. Det blev dagens vegetariska och det var nån sorts majsbiff med potatisklyftor, två olika såser och rödbetor. Den ena såsen var en chillisås och helt diviiiiiine!.. Majsbiffarna var goda. Det är roligt att prova nåt nytt och det är extra kul när det är gott också – det brukar ju inte det nyttiga vara… Som vanligt var rätten vackert upplagd, fast bladpersiljan kan jag klara mig utan. Persilja är Rullans dekoration på kötträtter och vegetariska rätter. Till fisk är det dill. Jag gillar både persilja och dill, men persiljan är ofta enorm och fastnar i halsen… På min salladstallrik hamnade svamp och oliver i en god röra.

 

 

Lisa

Min besökare Lisa – som jag var gäst hos.

Prick på avtalad tid anlände sen min gäst. Å, vad jag uppskattar människor som passar avtalad tid!!! Fast egentligen var det jag som var gäst hos Lisa. För första gången var jag med i en poddinspelning. Det kändes inte alls konstigt eller ovant att babbla. Märkligt hur det är med vissa människor… Det är som om en har känt dem hela livet – och så träffades vi för första gången idag. En viss bild hade jag av Lisa via sociala medier, precis som hon hade av mig. Kanske är bilderna andra efter nästan en och en halv timmes tjattrande. (Nä, allt spelades inte in.) Kanske berodde det på KAKORNA som min besökare hade med mig. Var de preparerade med SVADA, tro..? Jag pratade mer än min mamma – och då förstår somliga vidden av det hela…

Kakor från Ett bageri

Kakor…

 

Raul i kritstrecksrandig kostym

Raul, som är min kollega på IT-avdelningen vid Uppsala universitet, har myntat begreppet Uncasual Friday.

Vi pratade så länge och mycket och det gladde mig att Lisa trivdes så pass att hon ville stanna kvar. Månntro det berodde på mig eller på min kollega Raul som kör Uncasual Friday varje fredag. Dagen till ära var han iklädd a three piece pinstriped suit och det finns ingen vackrare beteckning på det på svenska! Tyvärr blev bilden oskarp, men jag fick Rauls tillåtelse att lägga ut den här på min privata blogg – om jag angav att han arbetar på IT-avdelningen vid Uppsala universitet.

Under inspelningen hade gråa moln sänkt sig över Polacksbacken och det regnade. Jag jobbade klart och åkte sen till Tokerian för att inhandla middag till i morgon när Fästmön kommer hit. Vi ska nämligen dricka sprit, men till spriten också inmundiga sill och potatis med tillbehör.

Nån rolig post har jag inte fått idag. Däremot har jag fått svar från UNT distribution angående den uteblivna UppsalaTidningen. Fast nån tidning har jag förstås inte fått… Som sagt, det är tur att jag inte betalar för den… Nåt som jag däremot måste betala för är att registrera mig på stans bostadsförmedling, det som Uppsalahem tidigare skötte.  Det är skamligt!

 


Livet är kort. Ibland äter jag alldeles för mycket.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.