Vissa dagar…


Ett inlägg om närvaro.


 

vatten-himmel-och-sol

Den sista bilden han såg?

Vissa dagar är den starkare än andra, känslan av en närvaro. Hur gärna skulle jag inte vilja fånga känslan, hålla fast den… Men den är flyktig. Lätt som en sommarvind, en hastig smekning av kinden i förbifarten. Eller något jag anar i ögonvrån, ett tyg, en rörelse…

Andra dagar är det försvunna – gömda – ting som plötsligt dyker upp långt senare. Det är något busigt, som ett ljus som inte går att släcka eller något som plötsligt faller till golvet utan synbar anledning.

I kväll var det doften. Märkligt nog dröjde den sig kvar. Jag satt stilla, vågade knappt röra mig. Inte titta nu, bara uppleva den. Vara i den.

Efteråt funderade jag över besöket. Oro? Mitt eget dåliga samvete, kanske? Något jag behöver eller borde göra? Jag går och lägger mig utan att förstå. Det enda jag vet är att saknaden kom tillbaka som ett slag i magen jag var helt oförberedd på.

Pappi, tio år snart utan dig.

 


Livet är kort. Vissa liv slutar alldeles för plötsligt.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vissa dagar…

 1. Sånt där är intressant att läsa om, uppleveser av detta slag. Har upplevt lite själv men inte så mycket. Det är lite skräckblandad förtjusning över det tycker jag.

  Trevlig helg !

  Gilla

 2. FEM skriver:

  Jag vet vad du menar. Absolut! Känslan av att nån finns med en.
  Det senaste om hände mig var att skrivaren började leva stolle härom kvällen. Precis som om den var på väg att skriva ut nåt. Den började lysa och rassla som den gör vid utskrift.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.