Torsdag kväll den 22 februari och fredagen den 23 februari 2024: Två stjärnor, en gyllene kula, men utebliven sömn och ovanligt lugnt


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Torsdag kväll… Jag ringde Annas snälla mamma två gånger. Första gången var det inget svar. Ibland vet jag att hennes telefon krånglar, för när jag fick tag i henne sa hon att hon hade varit hemma hela kvällen. Ja ja. Jag fick tillfälle att gratta på födelsedagen och hoppades att innehållet i paketet från mig som jag skickade med Anna funkar. (För den som är nyfikis köpte jag några specialpennor och sudd.)

Antikkunnig i Stockholm 22 feb 2024

Antikkunnig i Stockholm igår.

En stund försökte jag koppla av med sudoku och choklad. Det gick inget vidare – med sudokut. Chokladen försvann i ett nafs.

Klockan 20 stängde jag ute världen och fokuserade på Antikrundan från Stockholm. Som alltid amatörvärderade jag i Duo-appen från fåtöljen. Jag fick två stjärnor på diplomet och omdömet antikkunnig. Den här gången var det svårt. Några fullpoängare tog jag, men gjorde en del värderingar totalt åt skogen vilket gav noll poäng.

∼ ♦ ∼

Jag vet inte om det var chokladen eller att jag drack kaffe på kvällen. Sov gjorde jag inte i natt, nästan. Eller jo, en tre timmar blev det ungefär, mellan klockan två och fem. Det var fruktansvärt irriterande och givetvis har jag varit astrött idag, känt mig nästan som bakis. Vid 5.30-tiden klev jag upp. Det hade varit sämre om jag lyckats somna om då.

Selfie regnblöt 23 feb 2024

Mängden vatten utomhus hade ökat…

Fredag innebär vägning. I morse var siffrorna konstiga. Trots att jag har ätit varm lunch, middag på lokal och choklad i veckan har jag gått ner 600 gram. Fettprocenten har emellertid ökat med 2,6 procent och muskelmassan har minskat med 2,5 procent. Bentätheten har minskat en tiondel. BMI har minskat två tiondelar. Mängden vatten i kroppen var 1,7 procent lägre än förra fredagen. Konstiga siffror, alltså.

Mängden vatten utomhus hade i vart fall ökat. Mot slutet av morgonpromenaden till jobbet började det regna blött och kallt så det sved i pannan.

Idag hade jag bestämt mig för att ta min gamla promenad till jobbet för att fota den gyllene kulan på Gustavianum. Vackert! Byggnaden i övrigt har fortfarande byggställningar, men till sommaren ska museet öppna igen. (Notera att jag kan stava museum i bestämd form korrekt, det vill säga utan akut accent.)


På avdelningen på jobbet var vi inte många på plats
– jag, G, C, J , H,  avdelningsdirektören och några till. En hel del hade tagit ledigt denna sista dag av Uppsalas sportlov. Nästa vecka har Stockholm och Gotland sportlov, så gissningsvis är andra arbetskamrater lediga då. Det var lugnt bort i mitt hörn och jag hade två Zoommöten på raken innan jag jobbade med annat. Idag skapade jag ett utkast av en artikel för intranätet, en artikel som ännu saknar foto, bland annat. Lite småplock med diverse blev det också både före och efter lunch. Jag fick mycket gjort idag för att det var så lugnt och tyst. Ovanligt! Lunchen var också ovanlig. M i restaurangen hade gjort så goda ostmackor att jag åt två i stället för en skumgummimacka och ett kokt ägg.

Lunch med ostmacka yoghurt varm choklad boken Där du en gång gick

Ovanligt lugnt på jobbet idag – och ovanlig lunch.

På eftermiddagen slog vädret om. Det blev sju grader varmt och solen tittade fram, men det blåste ganska hårt. Jag fick en aning om vår och kan inte annat än fundera över hur min vår 2024 blir med alla förändringar. Hur påsken blir, hur födelsedagen blir, hur sen sommaren och semestern blir. Ensam stavas med stort E.

∼ ♦ ∼

Morellino di Scansano riserva

En italienare ur specialsortimentet köpte jag i kväll, men den flaskan ska sparas i vinskåpet.

Efter jobbet var jag och handlade. Anna och jag kom överens om att äta kex och ostar, så det plus lite annat som behövdes har jag köpt samt en flaska bombvin och en flaska ur specialsortimentet att sparas i vinskåpet. På Kvarnen träffade jag en nuvarande granne och en blivande granne och så min fina samtalskontakt. Anna är iväg och är kattvakt en stund, själv vaktar jag hennes katter som är otroligt busiga. Jag är väldigt trött och ska vila en stund och kanske läsa lite innan middagen.

I morrn ska jag plocka fram sånt som ska upp på vinden och börja bära upp. Det är mest några av mina grejor som ska upp för att bo där tills visningarna har varit.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.