Söndagen den 18 juni 2023: Läsdag – på balkongen


 



Kära dagbok…

Boken Parmiddagen är snart utläst och kaffe på sängen

Söndagsstart och inte mycket kvar i boken om den förskräckliga parmiddagen.

Ryggen har gjort sig påmind igen (som om jag skulle glömma att den finns…). Igår när jag var på Centralbadet sträckte jag mig. Nej, inte i bassängen utan när jag skulle hänga in mina kläder när jag klädde om till baddräkt. Jag tänkte att simning och bastu skulle göra susen. Dessutom gick jag ganska mycket, över 11 700 steg, igår. Men icke. Kanske är ryggontet kvar för att jag idag mest har legat och suttit. Jag är trött och jag har velat läsa. 

Söndagsmorgonen inleddes med läsning och kaffe på sängen efter att jag hade utfordat två hungriga katter strax före klockan sju. Jag läste ut boken om den förskräckliga parmiddagen. Den boken kan mycket väl bli månadens bästa – jag utser ju en sån i varje månadssammanställning av mina lästa böcker. Men sen blev det ju bokbyte. Jag var så himla sugen på boken om den försvunna Lindbergh-bebisen, en fiktiv spänningsroman om ett verkligt brott. Boken har stått länge på inköpslistan. Igår hittade jag den på The English Bookshop! Den boken läser jag nu, alltså. På engelska, förstås. Den är inte alls svår att läsa utan intressant eftersom den skildrar händelserna ur bebisen Lindberghs barnflickas ögon.

Pioner och böckerna Parmiddagen och The Lindbergh Nanny

Bokbyte i morse från en förskräcklig parmiddag till en försvunnen kändisbebis.

 

Söndagsfrukost på balkongen

Söndagsfrukost med läsning på balkongen.

Så småningom åt jag frukost på balkongen, givetvis. Lucifer höll mig sällskap en stund, sen även Citrus som till och med satt i mitt knä typ 15 sekunder. På balkongen har jag sen suttit större delen av dan medan jag har läst. En vän ringde på förmiddagen och jag själv ringde Annas snälla mamma, som inte svarade utan ringde upp senare.

Idag har det varit mulet, men varmt. Det var skönt att sitta på balkongen i tischa och shorts – igår kunde jag ju sitta mer lättklädd och det var tur det, för då var det hett. Behagligt läsväder i alla fall idag.

När Anna kom hem på eftermiddagen hade hon handlat med sig mat (korv och klyftor) till kvällen. Jag fixade eftermiddagskaffe som vi intog – på balkongen. Söndagsmiddagen åt vi i Matrummet eftersom vi inte får plats på balkongen.

Kycklingkorvar klyftor räksallad bostongurka och Staropramen

Kycklingkorvar med tillbehör blev söndagsmiddag för mig.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det antingen Happy Valley eller Morden i Helsingör på tv. Jag har tagit fram rena kläder och packat jobbryggan, för det är en ny arbetsvecka i morrn. En fyradagarsvecka, för på fredag är det midsommarafton och då är jag ledig. Jag har blivit bortbjuden, men har inte bestämt mig för hur jag ska göra.

I morrn ska jag till Sjukstugan i Backen på lunchen, men inte som patient utan i jobbet. Så kan det också bli.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Söndagen den 18 juni 2023: Läsdag – på balkongen

  1. Pingback: Söndagen den 18 juni 2023: Läsdag – på balkongen - Bloggfeed

  2. Ja, jisses så varmt det har varit😅Lite svalare här i dag. Ska lägga parmiddagen på minnet! Ta hand om dig❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.