Måndag kväll den 13 december och tisdagen den 14 december 2021: Urtrött


 



Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan klockor

Urtrött.

Måndagskvällen blev en tröttkväll. Jag försökte få i mig resterna av kycklingen och potatisgratängen. Ungefär halva fick jag ner, resten åkte i soppåsen. Qwarj med färska hallon lite senare gick bättre.

Fästmön grejade med möbleringen i vardagsrummet inför dagens installation och montering av monster-TV. Vi kikade lite på ett program på Sjuan om hur brittiska kungafamiljen firar jul. Jag gav upp halvvägs och gick och la mig. Läste typ tre sidor i min bok på gång. Jag var verkligen urtrött. Vaknade nog några gånger under natten, men sov sen bra. Så bra att jag ställde fram mobillarmet en hel kvart.

∼ ♦ ∼

Bitmoji jag vid dator med katt

Januari 2022 verkar bli en riktig mötesmånad.

Klockan sju satt jag vid jobbdatorn i morse och läste mejl. Folk mejlar som tusan om kvällarna, uppenbarligen. Det var rätt många att beta av. Och januari månad, efter all ledighet, verkar bli en riktig mötesmånad. Redan nu är den full av inbokningar. De flesta möten är IRL, så vi får hoppas att smittan har gått åt rätt håll, det vill säga ner. Just idag hade jag bara ett enda möte och det var via Zoom.

När en jobbar hemifrån har en inte riktigt samma bra grejor som på jobbet. Det gäller att resa på sig och röra på sig oftare än när en jobbar. Såna små pauser är till exempel att sopa hallgolvet, tömma kattpottorna och vika tvätt. Inspektörerna Lucifer och Citrus övervakade förstås det hela.

 

Nya TVn

Nya TVn funkar – tack vare Anna.

Lite urtrötta blev vi väl både Anna och jag när nya TV:n visserligen monterades av extern expert men inte kunde installeras. Nåja, Netflix har en egen knapp på fjärrkan och vi kan surfa på den (dvs kommer åt Playkanalerna). Anna gav sig på den på egen hand framåt kvällningen. Den handen brukar vara duglig och det var den även nu. Men lite tröttsamt är det allt när en anlitar nån ”expert” för installation och så går ”experten”bet.

Jag fick brev från mitt fadderbarn Oscar, skrivet på en iPad. Det låter toppen att han får tillgång till ny teknik. Bra också att han mår bra. Det planeras nu för vaccination av alla skolelever och studenter, så jag hoppas att Oscar får sitt vaccin. Han gillade bilderna på katterna som jag skickade. Han i sin tur skickade en teckning på den bil han vill äga och köra när han blir vuxen. Kanske ska skicka en bild på min?

∼ ♦ ∼

En sån som jag bör nog hålla sig till böcker och borta från teknik. I morse blev det bokbyte, från svartsjuka män till en dam med byst. Den förra fick jag för recension, den senare köpte jag på årets bokrea. Vore ju dåligt om jag inte skulle läsa den i år då!

Böckerna Svartsjukemannen och Damen med bysten

Bokbyte från svartsjuka män till en dam med byst.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.