Måndag kväll den 8 maj och tisdagen den 9 maj 2023: Planerat strömavbrott och fel fingrar röntgade. Annars är det bra…


 Kära dagbok…

Måndagskväll blev tvätt- och läskväll. Jag körde två maskiner tvätt och läste ut en födelsedagsbok jag fått av vännen FEM. Nu läser jag en födelsedagsbok som jag har gett bort – och lånat.

Citrus och böckerna Hon kallades Daisy och Som vi lekte

Citrus tyckte att jag skulle byta från en födelsdagsbort jag fått till en jag gett bort.

∼ ♦ ∼

I morse gick jag upp en halvtimme tidigare än vanligt. Till ingen nytta, faktiskt. Men ändå. Jag fick en skön morgonpromenad upp till Sjukstugan i Backen. Jag bjuder på några lugnande och rätt fina bilder från min promenad, för nedan kommer en ilsken rant.

I väntrummet på röntgen

I förhoppningsvis rätt väntrum.

Inne i Sjukstugan är skyltningen sämre än i Segis, där en uppryckning nu är på gång tack vare en nitisk person (inte jag, men en själsfrände). Jag och en kvinna till trodde att vi hade hittat rätt väntrum. Vi skulle till samma. Den skylt som fanns var minimal och satt helt felplacerad.

Vi satt i alla fall och småpratade medan väntrummet fylldes på utan att nån personal kallade in nån patient. Strax före åtta kom en kvinna ut och meddelade att det pågick ett PLANERAT strömavbrott, som BRUKAR VARA KLART vid åttatiden. Men varför i helvete kallas då en massa patienter till 7.40? Beats me. Ungefär en kvart, tjugo över åtta hade strömmen fortfarande inte kommit, meddelande avdelningens chef. Då reste sig flera patienter och gick. Jag stannade dock kvar och blev inkallad 8.30. Äntligen! Bra, va?! HA! Det visade sig att jag trodde att mina HÄNDER skulle röntgas eftersom jag har problem med dem och flera fingrar. Det står också händer på kallelsen. Nej, det var enbart TUMMARNA som skulle röntgas. Värsta problemfingrarna är ju långfingrarna i skrivande stund. Jag kan inte böja dem. Pratar inte läkare och arbetsterapeut med varandra? Jag var så arg och upprörd när jag kom till jobbet att jag blev tvungen att goffa en kexchoklad. Tvungen. Jag var för övrigt vrålhungrig efter att ha klivit upp och ätit frukostfilen extratidigt.

Det var tur att jag inte hade nåt viktigt möte inplanerat på jobbet. Och jag hann vara med på morgonmötet, det hade just börjat när jag anslöt. Jag har sen jobbat med lite diverse under dan, försökt boka in möten för min campusturné, bokat en intervju, påbörjat en artikel med mera.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag träffa vännen Mimmi och försöka svinga en bägare så gott det nu går med mina onda händer. Om vädret tillåter gör vi det utomhus. Återkommer i morrn om hur det gick!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Måndag kväll den 8 maj och tisdagen den 9 maj 2023: Planerat strömavbrott och fel fingrar röntgade. Annars är det bra…

 1. Pingback: Måndag kväll den 8 maj och tisdagen den 9 maj 2023: Planerat strömavbrott och fel fingrar röntgade. Annars är det bra… - Bloggfeed

 2. Hannas krypin skriver:

  Men så surt att det dels var strömavbrott och sedan att du inte fick rätt fingrar röntgade. Det var riktigt dåligt måste jag säga. Helt rätt med kexchokladen tycker jag.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var inte bara surt att det var strömavbrott rent generellt, jag blev surare av att det var ett planerat strömavbrott som beräknades vara till klockan åtta. (Sen blev det senare ändå.) Varför kallade man då patienter till 7.40? De flesta av oss som satt i det ganska fulla väntrummet var yrkesarbetande och skulle iväg till sin jobb, gissar jag.
   Men visst var kexchokladen helt rätt?! Tack för att du håller med mig om det. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.