Före fallet


Ett inlägg om en läskig bok.Noah Hawleys bok Före falletDet finns inte många men ett par saker som gör mig rädd för att dö.
Jag är egentligen mer rädd för att leva. Men att bli levande begravd eller vara med om en flygplansolycka skrämmer skiten ur mig. Antagligen handlar det om att jag då skulle ha tid att inse och tänka att jag var på väg att dö – och det var inte mitt beslut. Att drunkna vill jag inte heller, för det gjorde min pappa. Jag hittade Noah Hawleys bok Före fallet på en hylla nånstans och lånade den. Boken handlar om en flygplansolycka.

Scott Burroughs är konstnär. Vanligen tar han färjan till New York från Martha’s Vineyard. Den här gången blir han erbjuden plats i ett privatplan och tackar ja. Men kort efter start störtar planet i havet. Scott och en liten pojke är de enda överlevande. Det visar sig att pojken är ensam arvtagare till en rik familj. Detta gör att såväl pojken som Scott får ögonen på sig. Var det en olycka eller fanns det nån hotbild? Och vem är Scott Burroughs egentligen..?

Det här är spännande så det förslår redan från början. Eftersom Scott och pojken JJ överlever genom att simma känner jag att ta upp simning var rätt beslut av mig. Författaren, en ny bekantskap för mig, är regissör, producent och manusförfattare för såväl TV som film. Det märks tydligt. Miljöskildringarna är väldigt realistiska. Men det blir också lite för mastigt och utdraget när alla inblandades bakgrundshistorier får ganska stor plats. Jag gissar emellertid att detta har nåt med upplösningen att göra, men det blir för omständigt. För upplösningen i sig är väldigt enkel. Trots allt handlade det hela om känslor, inte attentat. Det gör hela storyn ganska raffinerad, egentligen.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Före fallet

  1. Ska lägga detta boktips på minnet! Kram❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.