Födelsedagen 2023: Dimmigt, men tanten blev ihågkommen och uppvaktad


 Kära dagbok…

Chokladtårtbit med fjäril i vit choklad

Vilken lyxig tårta!

Vilken dimmig dag! Det låg som en blöt filt över hela onsdagen – fram till eftermiddagen. Då kom solen. Innan dess regnade det. Aprilväder! Fast jag kanske var lite tung i huvudet och dimmig efter tisdagskvällens middag med vin. Nåja, jag är så glad för den goda maten Anna lagade och chokladtårtan hon hade köpt. Den senare var en lyxigare variant av kladdkaka med chokladig glasyr, bitar inuti och vita chokladfigurer ovanpå. Och eftersom vi bara är två som ska äta på den räckte den även till idag. Tisdagskvällen avslutades med första avsnittet i nionde säsongen av Morden i Sandhamn. Sen var jag jättetrött och behövde gå och lägga mig. Det tar på att dricka vin en vardag. Eller handlar det om ålder..?

∼ ♦ ∼

Upp kom jag (åldern till trots) tidigt den dimmiga morgon. Redan före klockan sju satt jag vid jobbdatorn och arbetade. Det blev en bra paus i arbetet med paketöppning och fina presenter från Anna och katterna. Anna hade hittat de tre Sara Lövestam-böckerna som jag som språknörd har haft på inköpslistan bra länge. Nu fick jag Grejen med substantiv, Grejen med ordföljd och Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik. Härligt! Sen tidigare har jag Grejen med verb och Handbok för språkpoliser, så ”samlingen” blev komplett. Jag fick också en tuff och annorlunda tischa, chokladpraliner från Steinbrenner och Nyberg i Göteborg och ett mycket passande kort. Under dan trillade det in mejlhälsningar och grattis per sms från vänner och bekanta, arbetskamrater och släktingar – och till och med min naprapat. (Sen också en massa andra företag som vill att jag ska handla hos dem, dock med rabatt.) Jag kände mig så uppvaktad och ihågkommen på denna min sextioförsta födelsedag. Ja 61… Det låter hemskt, jag känner mig fortfarande som 15. Eller möjligen 16…


Jag jobbade på med diverse, hade ett par Zoommöten och skrev en del.
Det jag trodde skulle bli en effektiv förmiddag blev en förmiddag full av strul – skärmsystemet ville inte publicera det jag hade skrivit, en faktura var på villovägar och diskmaskinen fick nästan sparkas igång. (Den startade på tredje försöket, sen la den av när den var nästan färdig.) Jag åt en snabb lunch, bland annat ett ägg som jag inte vet hur länge det fick koka eftersom timern i köket inte hade startat och gått de minuter jag ställt in den på, och bröd från Nora (det vanliga brödet var mögligt) med stort pålägg (kyckling respektive ost, också från Nora). Päronqwarjen hade Anna köpt till mig häromdan. Kaffet var från morgonen.

Hemmalunch med mackor från Nora kokt ägg päronkvarg

Hemmalunch med bröd från Nora och ett överkokt ägg.

 

Födelsedagsfika 2023

Födelsedagsfika 2023 med den goda browniekakan.

Det blev födelsedagsfika med Anna innan vi skildes åt, hon för att gå till jobbet, jag för friskvård av mina onda fötter. Kakan heter för övrigt Browniekaka och är inköpt på Butiken på hörnet. Den var ännu godare idag!

Vad gäller händerna tycker jag att såväl de nya hjälpmedlen och de nya övningarna jag fick fungerar bra. Jag vill gärna tro att den opererade handen är lite, lite bättre. Men jag tycker att det är skit att jag måste ta friskvårdstimme för sånt som egentligen är vård.

När jag var ute på på eftermiddagen passade jag även på att göra några ärenden, bland annat till apoteket.
Fötterna och händerna får nu vila och jag sitter mest still även om jag tvättar. Tvättkorgen var knökfull. Mobilen har gått varm i kväll med samtal och sms och varmt är även mitt hjärta av alla som har hört av sig på ett eller annat sätt. De som har glömt bort mig har även jag glömt bort as of now.

Mina fötter på väntrumsmatta

Nu ska fötterna få vila.


Mellan tvätthängningarna åt jag äta rester från igår.
Det blev perfekt middag på födelsedagen. Och så läste jag. Bokbyte blev det till och med, från en bok om en flygplansolycka till en bok om tvillingar som har varit försvunna i 30 år.

Böckerna Före fallet och Den tysta fågeln

Bokbyte fråb en bok om en flygplansolycka till en bok om försvunna tvillingar.


Jag har också skrivit
färdigt helgens inlägg. Det tog sin lilla tid med alla bilder etc.
==> Inlägget om deckarfestivalen i Nora publiceras i morgon, torsdag, på förmiddagen.

 

∼ ♦ ∼

Igår kom ett brev från mitt fadderbarn OscarDet blir såna kontraster. Han köpte stolar för sin julklappspeng från mig. Och så berättade han att en get han köpt för en tidigare peng från mig har fått åtta killingar som han kunnat sälja vidare och på så vis betala sin skolavgift. Här, i vårt land, är barn och unga skoltrötta och skolkar. I andra länder skjuter de unga på varandra och lärarna. Oscar är precis som jag föräldralös. Men skillnaden är att Oscar fortfarande är ett barn. Vilken värld…

Ändå… givetvis saknar jag mina föräldrar lite mer en sån här dag. Samtidigt har jag en ny familj som vuxen, det vill säga Anna och katterna. Utan Anna vore jag väldigt ensam.

Jag håller ett foto på mamma och pappa

En sån här dag saknar jag dem lite mer, mina föräldrar.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Födelsedagen 2023: Dimmigt, men tanten blev ihågkommen och uppvaktad

  1. Stort Grattis🎉❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.