Tisdagen den 25 april 2023: Bara regn hos mig – och en solig överraskning


 Kära dagbok…

Vattenpöl på kullerstenar

Bara regn hos mig. På riktigt.

Det är verkligen bara regn hos mig. Efter en härlig helg i Nora blev det mesta pannkakssmet. Jag har väldigt svårt för när människor är tvära mot mig utan anledning. OK, ibland ställer jag, precis som andra, dumma frågor. För mig är det bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite. Jag har dessutom både ett behov av att prata och kommunicera, ibland lite socialprat, ibland informationsutbyte, ibland behov av tystnad. När jag till exempel jobbar och skriver vill jag ha tyst. Det är fan omöjligt på jobbet. Här babblar folk hela tiden. Mobiltelefoner ringer, hissen plingar, det skrattas och skränas i trapphuset. Vissa dar tror jag att jag håller på att bli galen. Och det är ju alltid så att det är mig det är fel på. Eller?

Eftersom det regnade rent konkret också blev det regnkappa till jobbet. Paraply har jag svårt att hålla i just nu. Det regnade inte så hårt när jag gick, men det vara stora pölar här och var. Västra Ågatan kan droppa sitt Västra i namnet och bara kallas Ågatan. Här krävdes simborgarmärke för att ta sig över vid övergångsstället.

Västra Ågatan med jättestor vattenpöl

Västra Ågatan kan numera kallas enbart Ågatan.

 

Arbetsdagen inleddes med teknikstrul och fakturahantering. Jag publicerade en artikel och försökte hjälpa en arbetskamrat på en annan avdelning med en WordPressblogg. På eftermiddagen hade vi avdelningsmöte i två timmar via Zoom. Då diskuterade vi resultaten av vår medarbetarenkät. Mitt i dan blev det lunch, förstås. Eftersom mackor och annat i husets restaurang är dåligt märkta hade jag råkat ta en ostfralla (!) med skinka på. Skinkan förpassades genast utan att jag hann bita i den.

Ostfralla yoghurt kaffe ägg o boken Före fallet skinkan bort

Skinkan förpassades utan att jag hann bita i den, tack och lov.

∼ ♦ ∼

Men idag när jag kom hem väntade en riktig överraskning. Anna jobbar kväll när jag byter siffror. Så trots att hon var slut efter en tuff dag bjöd hon på fyrarättersmiddag. Jag kunde i princip sätta mig till dukat bord. Avocado med räkor och skagenröra, kyckling med potatis, tzatziki och grönsallad, ostar, kex och Annas äpple- och ingefärsmarmelad samt kaffe och dessert. Ett gott rödvin till maten blev pricken över i. MUMS! Och vilken fin omtanke och solig överraskning.

∼ ♦ ∼

Idag fyller en av de vänner jag har känt längst i livet år. Jag har ringt och grattat. Vi ses tyvärr alltför sällan, det blir så med avstånd och livet rent allmänt. 

Själv fyller jag år en annan dag den här veckan. Jag har fått en fin rabattkod från Bokus som jag tänkte utnyttja. Det blir en bra present. Tusen tack!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.