Måndagen den 24 april 2023: Tråkmåndag


 Kära dagbok…

Strindbergfigur på skrivbordet

Strindberg och jag…

Deckarfestivalen i Nora var helt i min smak. Och nej, kära dagbok, jag tänker inte skriva om den i det här inlägget, utan det blir ett separat inlägg senare i veckan. Jag behöver gå igenom alla bilder jag tog. Några har jag publicerat på Instagram. Där har jag massor av följare – och snokare. Det är roligare på Instagramkontot när du visar vem du är med ett hjärta (en like) eller en kommentar till en bild. Och bara så du vet att när det gäller händelser så ser jag alla som har varit inne och tittat. Privata konton som följer söker jag access hos eller blockar. Varför döljer man sin rätta identitet och sin bilder, men kollar hos andra? Jävla löjl. Trist att börja dagens inlägg så här, men jag blir rätt irriterad på snokare. Det är nog en del Strindberg i mig – och det gäller flera saker. Tur att gubben fick följa med från Nora till skrivbordet på Main Street där han tronar på bilden. (När jag inte är hemma är han av säkerhetsskäl placerad på farfars/morfars arkivskåp.)

∼ ♦ ∼

Måndagsmorgon är alltid måndagsmorgon. Ibland av värsta sorten. Stressigt och sen som vanligt. Sopade och tömde kattpottorna. Redan igår kväll sjönk humöret drastiskt, påverkat av diverse. En sån sak som att både Anna och jag behövde sopa hallen på grund av kattsand förtton gånger… Jag var ändå hyfsat glad och positiv, efter en härlig helg, när jag vaknade. Men se sån får en inte vara länge. Det är som om jag måste dölja mina leenden och mitt skratt ibland bara för att inte reta upp folk. Bilder som Anna tog av mig på deckarfestivalen visar att jag verkligen kniper om leenden och skratten. Hemma skedde en del kroppsliga incidenter med blodvite som resultat. Sånt som jag svimmar av…

Åhlénshuset Stora torget Uppsala

Tristare än nånsin…

Jag gick Tråkvägen till jobbet och det borde jag inte ha gjort. Det förstärkte nog mitt dåliga humör. Åhlénshuset såg tristare ut än nånsin. Bara det… Det hjälpte inte ens att stanna och fota att vackrare hus på Drottninggatan.

På jobbet visade det sig att redaktionens funktionsbrevlåda inte fungerade. Jag felanmälde, nåt som i sin tur visade att lådan var uppsagd! Eller i vart fall inte förlängd… Men asså… Utöver det hade jag tänkt publicera en längre artikel på morgonen. Den får vänta tills i morrn för annat skulle ut. Jag fick pyssla med annat och försöka kontakta dem jag mejlat från funktionsbrevlådan, eftersom jag noterat att en del svar uteblivit.

Hus på Drottninggatan Uppsala

Vackrare hus på Drottninggatan, men det hjälpte inte.

Som vanligt blev det lunch mitt på dan. Idag blev den lite lättare – och även billigare än vanligt. Macka, ägg, yoghurt med müsli kostade 65 pix, kaffe och vatten gratis. Min bok på gång har jag lånat.

Lunch med macka yoghurt kaffe boken Före fallet

Lättlunch med läsning av bok på gång.


Skälet till lättlunchen var att Anna och jag
hade bestämt att gå och handla efter avslutade arbetsdagar samt laga nåt nyttigt. Jag hade dessutom ett paket att hämta ut. Jag trodde att paketet var från en vän, men det visade sig vara från Norstedts förlag. Och det var lika roligt det, för jag har sett fram emot att få läsa och recensera Mohlin och Nyströms tredje del i serien om John Adderley.

Middagen blev snabbt framtrollad – varmrökt lax, kokt potatis, örtsås och grönsallad. Härligt nyttigt!

Lax potatis sås grönsallad knäckemacka med kaviar

Härligt nyttigt på tallriken idag.


Nu ska jag slå ner rumpan i fåtöljen
efter det här måndagsexemplaret av måndag. En riktig tråkmåndag. Det är tur att det är tisdag i morrn.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 24 april 2023: Tråkmåndag

 1. Tur att måndagen är över ändå.. snart är det helg igen, långhelg !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Japp det ser jag fram emot! Fast Uppsala är så stökigt kring sista april att jag tycker att det är ganska skönt om det blir dåligt väder… 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.