Tisdag kväll den 18 april och onsdagen den 19 april 2023: Bokat (på olika sätt)


 Kära dagbok…

Igår hade det hänt lite vad gäller balkongrenoveringen på Main Street. Ja, det går liksom inte fort. Arbetet ska pågå vardagar mellan sju och 19. Vad jag förstår pågick det några timmar igår. Jag trodde att balkonggolven skulle bilas bort. Båda Anna och jag blev förvånade för det som skett var att golvplattorna (blå och vita klinkers) lyfts bort och balkonggolvet hade slipats. Ska det månne få vara kvar? Vi vet inte och information lyser som vanligt med sin frånvaro. Jag tycker att styrelsen inte alltid gör själv för sina arvoden. Det är viktigt att informera boende när såna här ”ingrepp” sker i deras närmiljö. Rapporter från Anna Main Street idag på morgonen avslöjade att ett mycket ljudligt arbete pågår. Hon trodde att kanten på balkonggolvet slipades. Så nånting sker. Men vad exakt vet vi inte.

Böckerna Inte alltid en dans på rosor och Före fallet

Bokad! Eller bokbyte – från en självbiografisk bok om en danskung till en roman om en flygplansolycka.

Kvällen ägnade både Anna och jag åt en del datoriserande. Vi kollade upp lite kring det kommande helgevenemanget. Det är till exempel viktigt att veta om boendet har kaffebryggare. Vattenkokare finns och pressobryggare, fick Anna, som har bokat boendet, till svar. Jag packade ner en tröja, tofflor och pyjamas, men först avhårade jag min rullväska från Citrus hår.

”Bokade” gjorde även jag, fast det handlade om böcker och läsning. Jag läste ut boken om danskungen och har nu bytt till en roman om en flygplansolycka. Kontraster är bra, blandad läsning gillar jag. En pocketbok blir perfekt att ta med sig till en festival i helgen.

 

∼ ♦ ∼

En fördel jag har är att jag kan ta flera olika vägar till jobbet. Jag kan gå genom stan och uppför Carolinabacken eller förbi Gamla torget och genom Skytteanska valvet. Eller så kan jag gå förbi Saluhallen, Domkyrkan och Gustavianum. Jag kan även ta S:t Olofsgatan, en härlig backe. Det gjorde jag idag. Den enda väg jag inte kan undvika är Dag Hammarskjölds väg. Faktum är att jag gärna hade sluppit den om det vore möjligt, för på gång- och cykelbanan, gemensam för fotgängare och cyklister, råder ibland anarki. Cyklisterna kan uppenbarligen inte begripa de piktogram som vägskyltarna visar. Många bara måste cykla på fotgängarnas planhalva. Eller som idag, stå där och reparera sin cykel. Jag kan bara hoppas att dessa människor inte har körkort. Hur de skulle bete sig som bilister vågar jag inte tänka på.

Cannelonnilunch med boken Före fallet

Vegetarisk cannelonnilunch i sällskap med spännande bok.

Helskinnad kom jag fram till jobbet för en ny arbetsdag. Dagen omfattade det sedvanliga, ett och annat möte. Vi hade ett livligt och intressant enhetsmöte, bland annat. Jag påbörjade en artikel som jag fick i uppdrag att utföra igår. Vidare tog jag tag i några lösa trådar med mera. Dagen gick. Nånstans mitt på åt jag cannelonnilunch i sällskap av min bok på gång. Den har verkligen börjat spännande! Det blir mer läsning men inte förrän senare i kväll, eftersom jag har simmat. Medan jag skriver det här tvättar jag och så har jag packat en del och ska strax stryka. Jag har kört två maskiner sen Anna kom hem från sin resa med mer tvätt, men även jag har skitiga kläder som måste tvättas. Dessutom ligger det smutstvätt i tvättkorgen sen tidigare. Jag vill dock ha till protokollet att jag simmade 40 längder, det vill säga 1 000 meter, men jag fick avbryta två gånger eftersom jag fick kramp i ben och tår. Trots det är jag nöjd. Och Annas tomatsoppa med god brödbulle till smakade übergott när jag kom hem.

Mackor Annas tomatsoppa och boken Före fallet

Übergod kvällsmat – Annas tomatsoppa och brödbulle.

∼ ♦ ∼

Det har varit en rätt omtumlande dag på jobbet idag. En del omtumlingar har varit bra, andra mindre bra. Jag bara önskar att vissa människor inte ska tro att de alltid har en gräddfil och att de jämt kan komma före andra som står i kö. Allting tas i tur och ordning, efter prioritering, förstås. Och bokat är bokat tills nåt som är viktigt på riktigt kommer emellan.

Text på papper Don't rush I'm waiting

∼ ♦ ∼

I morrn ska jag fixa en del med kroppen. På lunchen har jag klipptid och på eftermiddagen ska jag träffa en arbetsterapeut på handkirurgen som förhoppningsvis kan hjälpa mig att få ordning på mina händer. Jag har fått två sms-påminnelser så jag ska försöka att inte glömma bort den bokade tiden (<== raljerar lite). Främst gäller det den opererade handen. Så länge den inte är OK kan inte vänsterhanden opereras. Och ju längre det hela drar ut på tiden… Tja, du fattar, kära dagbok… Tack för att du frågar.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.