Inte alltid en dans på rosor


Ett inlägg om en dansande mans liv skildrat i en liten självbiografi.
Tobias Karlssons bok Inte alltid en dans på rosorFör ett tag sen råkade det bli så 
att jag såg ett avsnitt av Let’s dance. Det är inte nån TV-serie jag följer eller nånsin har följt, men jag vet att den är populär bland andra. En av de dansande männen där, Tobias Karlsson, gav för några år sen ut en liten självbiografi. Jag lånade Inte alltid en dans på rosor av Anna för att ta reda på vem Tobias Karlsson är.

Här berättar Tobias Karlsson om sig själv, killen som hellre umgicks med tjejerna i skolan och därför kallades femmi och bög. Men genom dansen kunde han glömma alla plågoandar och vara sig själv. Samtidigt gjorde dansen honom mer utsatt i byhålan där man inte fick vara annorlunda. Här skildrar han hur viktigt det är att vara ärlig mot sig själv, men också om vänskap och styrkan att gå vidare när livet är tufft.

Den här boken är relativt lättläst även om den stundtals är tung på det viset att Tobias Karlsson skriver om svåra saker. Det handlar mycket om komma ut-processen, nånting som jag hoppas är lättare idag än när både Tobias Karlsson och jag var unga. Mycket av det han beskriver känner jag igen, till exempel att det var svårast att komma ut för mamma och pappa. Dessutom tvingas Tobias Karlsson att komma ut två gånger. (Läs boken så fattar du!) Samtidigt värms jag av att Tobias Karlsson hittade nåt som först var en del av det svåra i tillvaron och sen blev till sån glädje – dansen.

Jag tycker att den här boken är viktig och djup samtidigt som den är underhållande. Det hedrar Tobias Karlsson att han har skrivit den själv och inte låtit nån annan göra det jobbet åt honom. Språket flyter lätt, formuleringarna är inte tillkrånglade och det finns en styrka i det han skriver.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.