Torsdagen den 30 mars 2023: Ännu kallare, sen varmare


 Kära dagbok…

I rasande fart läste jag ut tvillingboken igår kväll. Inte trodde jag att den skulle tilltala mig såsom den gjorde! Glatt överraskad blev jag och nu vill jag leta efter fler böcker från samma författare. Den boken låg med i mellandagsreapaketet liksom boken jag ska läsa nu, Glaskroppar. Jag har tidigare läst Victoria Bergman-trilogin av samma författare (som egentligen är två, Erik Axl Sund är en pseudonym för Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist). Det var en otäck serie, så mina förväntningar är höga. Jag tilltalas av det läskiga omslaget, ska tilläggas. Naturligtvis tilltalas jag också av kriminalkommissariens (i boken) efternamn.

När Fästmön kom hem från jobbet fyllde vi på fettdepåerna med några bitar ost. Ett glas Copertino värmde mig gott, jag var så frusen igår.

Ostassiett vin och boken Glaskroppar

Påfyllning av fettdepåer.

∼ ♦ ∼

Nästan 14 minusgrader

Nästan 14 minusgrader…

I morse var det fan ännu kallare än på onsdagsmorgonen, nästan 14 minusgrader. Enligt appen skulle temperaturen stiga under dan precis som igår när jag nästan fick för mig att jag blev blöt om ena foten på hemvägen. Och det var faktiskt en plusgrad när jag gick hem. Kontraster!

Det var en vacker solig vinterdag, men det hjälper inte. Jag vill inte ha vinter i slutet av mars, jag vill ha vår. (I S:t Per av alla ställen mötte jag Den Pigga Brunögda. Hon kommer visst allt närmare. Gott tecken! Tänk om hon är fröken Vår???) Himlen var blå över Barockträdgården, men snön låg som ett kylande täcke över det som borde börja grönska. Jag funderar på att ta en promenad nån dag på lunchen bort till Tropiska växthuset. En kall dag som denna hade det varit perfekt, men idag hade jag andra saker för mig på lunchen.

Blå himmel över snöig Barockträdgård 30 mars 2023

Blå himmel över Barockträdgården, men vad hjälper det när snön ligger som ett kylande täcke där det borde grönska?


Den här dagen jobbade jag på med en artikel.
Den blev klar och jag skickade iväg den för fakta- och citatgranskning. På eftermiddagen kom den tillbaka med några små ändringar. Även denna artikel kunde jag skicka på översättning. Två på gång, alltså! Det sista mötet för dan var ett medarbetarsamtal med min chef. Däremellan hade jag avstämningslunch med F. Jag hade inte tänkt äta så mycket, men det blev två strömmingsfiléer, lite potatismos och en mindre hög grönsaker. Det var en upplyftande lunch med ett gott samtal – trots F:s uttryck på bilden nedan.

Lunch med F

Det var en upplyftande lunch med F, hennes uttryck till trots. (Låt oss säga att hon njuter av maten.)

∼ ♦ ∼

I kväll åt jag indonesisk kyckling tillsammans med Anna. Anna hade inte bara lagat mat utan även påskpyntat. Lite grann, tyckte hon själv. Mycket grann, tyckte jag. Själv tog jag hand om gårdagens rena och torra tvätt samt packade ryggan. I morrn tar jag friskvårdstimme och simmar och bastar.

Indonesisk kyckling med ris broccoli och mango chutney

Indonesisk kyckling by Anna blev en bra bas för amatörvärderingar.


Kycklingen blev en bra bas för amatörvärderingarna
ur en fåtölj av föremål från Antikrundan i Strömstad igen. I kväll var jag för generös och fick omdömet antikkunnig. Jag tog bara två stjärnor, men jag är nöjd ändå.

Antikkunnig i Strömstad 30 mars 2023

Två stjärnor i Strömstad i kväll.

∼ ♦ ∼

Och visst är det påskpyntat mycket grann och mycket grant?!

Påskpyntat på köksfläkten 2023

Blandade påskpippisar och en påskig rosett på grisen på spisfläkten.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.