Tisdagen den 21 mars 2023: Jobba lite, tacka lite, äta lite fisk och läsa en del


 Kära dagbok…

Ont i huvet. Det hade jag lite igår och mer i morse när jag vaknade. Det bar sig inte bättre än att jag fick ta en tablett, nåt jag sällan gör. Citrus var sällskapssjuk i morse, men när jag gick låg hon och snusade på ekbyffén.

Citrus ligger utsträckt på ekbyffén

Citrus på ekbyffén.

 

Centralbadets skylt och domkyrkan

Längtar efter att få hoppa in på badet!

Morgonen var kylig (frostnupen och ett par minusgrader) och solig. Det blev en skön promenad upp till jobbet. Det är den motion jag får, men jag längtar, som synes på bilden här intill,  efter att få hoppa in på Centralbadet. Under tiden försvann det mesta av huvudvärken. Jag gick delvis en annan väg i morse – men tro det eller ej: jag mötte Den Pigga Brunögda. Då blir min dag alltid bra. Dessvärre var det systemhaveri på jobbet idag igen. Våra webbplatser låg nere och då fick en jobba med det en kunde.

Försäkringskassan jobbar lite i alla fall. I morse kom sms igen om att jag får mina sista två dagars ersättning utbetalad redan i morrn och inte på måndag. Det tackar en för!

Tacka för godsaker fick jag också göra till en arbetskamrat. Hon hade med sig godsaker med anledning av det persiska nyåret. Inte bra för mig som bestämt mig för att skärpa till mig och dissa godsaker under vardagarna…

Till lunch blev det emellertid fisk igen, idag dock panerad torsk och i sällskap av Stora A. Vi hade ett arbetsmöte före lunch där jag fick tre artikeluppdrag, så det passade bra att äta tillsammans efteråt. På eftermiddagen påbörjade jag uppdragen samt korrekturläste och filade lite på mini-projektet jag också har fått.


I kväll är jag trött.
När jag kom hem från jobbet hade även Fästmön huvudvärk. Vi åt tillsammans, Anna lagad mat, jag två mackor och blåbärsqwarj. Jag hade ju redan ätit varmt på lunchen.

Mackor blåbärskvarg och vatten

Mackor och qwarj till kvällsmat.


Nu blir det fåtöljen och ångestboken.
Jag måste läsa ut den och byta till nåt… lättsammare.

∼ ♦ ∼

Carina Burmans bok Drottningar och pretendenter - om guldålderns deckarförfattarinnor

Den här vill jag jättegärna recensera!

En arbetskamrat fick Carina Burmans kommande bok Drottningar och pretendenter och jag blev mycket avundsjuk. Boken handlar nämligen om deckardrottningar – eller brittiska och svenska deckarförfattarinnor. Jag kontaktade författaren via Instagram och sa att jag gärna ville recensera och hon skulle i sin tur tala med förlaget. Håll en tumme!

Boken kommer ut den 10 april, på Annandag påsk, och även om det inte är nån deckarroman är det ju påskekrim i allra högsta grad – av en lokal författare (baserad i Uppsala).

Plan B finns givetvis. Den har med snälla arbetskamrater att göra.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.