A flicker in the dark


Ett inlägg om en icke-bokreabok.Stacy Willinghams bok A flicker in the darkEn lördag i februari tog Fästmön och jag en promenad ner på stan för att bland annat kolla in bokrean. Somliga fyndade billiga böcker, men jag har uppenbarligen så speciell smak att mina böcker inte alls var på rea. Två spänningsromaner fick följa med mig hem. Nu har jag läst ut den första av de två, Stacy Willinghams bok A flicker in the dark.

När Chloe Davis var tolv år försvan sex tonårstjejer från den lilla stan i Louisiana där hon bodde med sina föräldrar och sin bror Cooper. Innan sommaren var slut hade Chloes pappa erkänt att han var den skyldige och fick därmed livstids fängelse. Familjen kraschade. Nu har det gått 20 år och Chloe har skapat sig ett bra liv som terapeut i Baton Rouge. Hon ska gifta sig med sin Daniel. Som terapeut träffar hon unga människor och när en tonårsflicka försvinner kring årsdagen för de gamla brotten – och sen ytterligare en – kommer de tidigare händelserna över henne. Kan det vara så att nån annan än hennes pappa är mördaren?

Det här är en debutroman av en mycket flyhänt författare. Språket är enkelt och det går lätt att komma in i handlingen. Persongalleriet är inte heller för stort. Böcker om seriemördare har alltid fascinerat mig och det gör även denna roman. Några kroppar har aldrig hittats, så egentligen finns det ingen teknisk bevisning att pappan verkligen var en seriemördare. Det gör det spännande, för nån annan måste ju vara skyldig i såna fall.

Mot slutet trappas det hela upp. Som läsare kastas jag mellan olika personer som jag tror är den skyldige/a. Jag listar inte ut det i förväg och det är sååå spännande ända till sista sidan. Det här är en riktigt bra psykologisk thriller.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till A flicker in the dark

  1. Har sett den här lite överallt och det känns som en bok jag skulle gilla 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.