Skuggläge


Ett inlägg om den tredje delen om en modern Strindberg.Kristina Ohlssons bok SkugglägeI julklapp gav jag bort ett par böcker till FästmönÄr det bra böcker hon har önskat sig händer det att jag lånar dem. En nyare serie vi har läst och gillar båda två är Kristina Ohlssons Strindberg-serie. Den tredje delen, Skuggläge, var julklappsboken jag gav bort och nu lånade och läste.

Det är sommar och antikhandlaren August Strindberg har startat en stor bakningstävling på Hovenäset. Men när dimman rullar in hittas en död man, hängd i ett hopptorn vid badplatsen. Polisen Maria Martinsson och hennes kollegor utreder fallet. Det leder tilbaka i tiden, till sommaren 1989, när Lydia Broman hittades styckmördad i sitt hem på Hovenäset. Hör fallen ihop?

Det här är en mysdeckare samtidigt som den handlar om styckmord och hemska familjehemligheter. Boken är lite av en tegelsten, men trots styckmordstemat är den inte så blodig. Relationer och barn är kanske egentligen huvudtemana. Därför känns boken inte särskilt spännande, även om jag förstås vill veta vem som är skyldig och varför.

Karaktärerna känns inte helt realistiska för mig, allt från den kakbakande och matlagande antikhandlaren till hans polisflickvän. De blir snarare typer och jag kommer dem inte så nära.

Men ändå. En mysdeckare kan få vara just mysig och ändå vara mer än läsvärd. Den här boken är välskriven. Eftersom den dessutom är omfångsrik gillar jag att kapitlen är korta.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Strindberg-serien:

  1. Stormvakt
  2. Isbrytare
  3. Skuggläge (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.