Tisdag kväll den 7 februari och onsdagen den 8 februari 2023: Luriga bilder


 Kära dagbok…

Grönt

Ett skitigt akvarium? Nej, en present.

Tisdagskvällens utflykt blev lyckad. Jag tog faktiskt en bild, men jag tror ingen kan lista ut vad vi köpte i present. Det ser ut som ett skitigt akvarium. Så mycket kan jag avslöja att det stämmer inte. När vi ändå var ute passade vi på att köpa hem några lådor kattmat. Det var Fästmön som fick kånka och bära, jag körde bilen, i princip. Händerna var irriterande onda och olydiga igår kväll. Det är besvärligt, för jag har ännu ett par dar kvar att jobba och lite annat som måste göras innan jag blir opererad.

När vi kom hem igår tog vi det lugnt. Det var extra skönt att bara kunna ställa fram middagen direkt på bordet. Vi åt till och med räkmackorna direkt ur byttorna. Brödet var gott, men hårt och därmed svårt för mig att skära. Varför gör inte ”alla” räkmackor på grovt bröd i stället för på tekakor? Beats me.

Räkmacka från Triller

Tisdagskvällens middag avåts direkt ur byttorna.


Tisdagskvällen avslutades med var sin ostbit
och den nionde delen av senaste säsongens The Crown. Nu har vi en del kvar och gissningsvis handlar den om prinsessan Dianas död.

Vid 22-tiden gick jag och la mig för att läsa min bok på gång. Innan jag drog ner persiennen tog jag en bild genom fönstret. Det ser ut som om det hänger en fullmåne på himlen, men det är det lika lite som presenten är ett skitigt akvarium. Bilden visar strålkastaren från Filmstadenbygget uppe i stan. Tänk att bilder kan vara så…luriga…

Strålkastare på himlen

Nej, ingen fullmåne på himlen utan en strålkastare från ett bygge.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan håller ut armen

Ont i ryggen idag och lite knepigt att stå och jobba hemma.

Idag var det tre möten på min jobbagenda. Två av dem var lite längre. Det gjorde att ryggen påminde om sin närvaro på ett mindre trevligt sätt. Eftersom mötena var på Zoom kunde jag stänga av kameran då och då och ställa mig upp i alla fall. Igår försökte jag gå så mycket som möjligt just för ryggens skull. Jag har också satt 10 000 steg per dag som mål, för jag känner att jag mår bättre på flera sätt när jag rör på mig. Det är förstås svårt att nå det målet när en jobbar hemifrån. Men jag fick åtminstone ihop 8 333 steg under tisdagen. Fast då tog jag också en friskvårdspromenad. Det hann jag inte med idag. Idag har jag bara gått ner i garaget, passerat soprummet och upp igen. Slutantalet visar kanske på runt endast 2 600 steg.

Min assistent/övervakare Lucifer gillar inte när jag har jobbmöten. Han vill att jag ska sitta tyst vid datorn och skriva, inte prata. Men precis som igår krånglade Teliaroutern Feliaroutern och jag blev utslängd ur ett möte, fick logga in på andra routern och på nytt ta mig in i mötet. Så jävla dåligt, Telia! Dåliga, men samtidigt inte förvånande och naturliga, var också ett par av nyheterna jag fick veta på dagens andra möte. Nu måste jag förhålla mig till detta på nåt vis.

Lucifer sover på filten

Assistenten och övervakaren Lucifer vill att jag ska jobba tyst.


Anna
började jobba sent idag
och vi bestämde att äta mat som redan var lagad, det vill säga soppa för Annas del och matlåda från fredagen för mig till middag. Min mat var vegetarisk pasta, så den var ätbar. Anna behövde äta redan vid 14.30, medan jag sparade min middag till lite senare. Men först åt jag lunch, även den rester – laxgryta och potatis.


I kväll ska jag stryka lite kläder och några juldukar.
Sen ska jag packa min lilla rullväska, för efter operationen ska jag på en rehabresa (!) ner till Motala. Snälla vännen FEM kommer upp och hämtar mig i bil. Sen ska hon och hennes Finske Pinne ta hand om mig de närmaste postopdagarna. Vilka fina vänner jag har, va?! Anna har ju fullt upp med att ta hand om folk på jobbet och jag vill inte bli en större belastning för henne än jag redan är.

Antiktidningen kom med posten idag och den kanske jag hinner bläddra lite i också. Bra träning inför torsdagens amatörvärdering under Antikrundan. Vidare har jag fått räkningar för årsskötsel av gravarna och lagt in dem för betalning samt bokat tider för bilservice och bilbesiktning. Fakturan för bilbesiktningen har redan kommit, så den har jag lagt in för betalning också.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis dagens shelfie som visar fyra av de tio bokhyllorna i nya Bokrummet samt den numera berömda Zebrafåtöljen. Det är inget lurigt med den här bilden, men den togs igår kväll och är inte av bästa kvalitet.

Dagens shelfie 8 feb 2023 fyra bokhyllor och zebrafåtöljen

Dagens shelfie visar fyra av tio hyllor i nya Bokrummet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 7 februari och onsdagen den 8 februari 2023: Luriga bilder

  1. Vad härligt med vänner som ställer upp som rehabcenter !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.