Söndag kväll den 29 januari och måndagen den 30 januari 2023: Trött, men det ljusnar


 Kära dagbok…

Det klart att vi skulle äta lite gott på söndagskvällen, men både Fästmön och jag var trötta. Det är tur att Korgtassen hade nåt gott i delidisken som vi kunde köpa med hem. Bara att värma. Anna gjorde en sallad till och jag öppnade en flaska rött. (Det här med alkoholrestriktionerna går som synes inget vidare.)


Kvällen i övrigt hängde vi mest i var sin fåtölj.
Vi såg fjärde delen av Händelser vid vatten och tredje delen av Sherwood. Båda serierna är så himla svarta, men den svenska tar nog priset. Jag mår riktigt dåligt när jag ser den.

∼ ♦ ∼

I morse var jag fortfarande trött trots att jag gick och la vid 22-tiden. Men morgonen var ljusare än den varit på ett tag. Medan jag promenerade till jobbet ljusnade det allt mer och solen steg så sakteliga upp. Jag tog en bild utanför huset där jag bor för jag tyckte att ljuset var så häftigt.

Mot Österplan vänster

Häftigt ljus i morse.


Det jag inte noterade var en hink
som hängde i ett träd, nåt som Anna hade sett, fotat och skickat en bild på. Märkligt…

Hink i träd

En hink i trädet! Foto: Anna


Det blev en solig dag idag, om än lite kylig.
Fast det regnade förstås när jag gick hem… Blåsten håller i sig och vinden är som is. Idag skulle det komma studiebesök från Stockholms universitet, men jag beslutade mig för att avstå från att delta eftersom jag inte vill befinna mig i för stora kretsar med människor. Skälet är att jag inte vill bli smittad med nåt virus och sjuk inför operationen. Händerna har varit för jävliga idag. Fingrarna i båda händerna domnar av och till och det är mycket obehagligt. Jag tyckte till och med att en fot domnade.

Jag köpte yoghurt och en macka till lunch och åt den i sällskap av min bok på gång. I morrn har jag emellertid en lunchdejt med återvändaren Stålmannen. Men det blir vi två och vi ska gå till slottet och äta.

Lättlunch på jobbet med boken Lektioner i kemi

Lättlunch med kemilektion.

Och Uppsalas rosa slott visade sig från sin vackraste, solbelysta sida på eftermiddagen.

Uppsala slott

Uppsalas rosa, solbelysta slott.

∼ ♦ ∼

Idag kom jag på att vi måste tömma balkongen den här veckan och inte nästa. Anna hade bättre koll på datumet! Nästa tisdag kommer de och tar mått inför renoveringen och då får det inte finnas en pryl där ute. Jobbigt, jag trodde vi hade en vecka till på oss. Eftersom jag är ”justerad” blir det förstås Anna som drabbas av det mesta kring det. Det känns skit att inte kunna göra såna enkla ting. Men, men nånting kanske jag kan fippla med ändå. Det knäppa är att det är små och lätta saker jag tappar, inte stora och tunga – då protesterar ”bara” ryggen… Anna hade i alla fall börjat idag och jag tänker försöka bära upp balkongmöblerna på vinden (inte i kväll, dock) – de är inte så tunga.

∼ ♦ ∼

I kväll åt vi tillsammans Anna och jag. Rätten, pasta med räkor, saffran, vitlök och en maaassa morätter, kommer från Lina-lådan. I gengäld bjuder jag Anna på middag på lokal vid tillfälle.

Pasta med räkor och saffran

God räkpasta!

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis, som de senaste dagarna, dagens shelfie. Här en detalj ur våra hyllor med nordisk skönlitteratur, främst finsk och norsk.

Shelfie 30 jan 2023 finsk o norsk skönlitteratur

Dagens shelfie visar en del av vår finska och norska skönlitteratur.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.