Lördag kväll den 28 januari och söndagen den 29 januari 2023: Segt, men nu är vi två (mänskor) igen


 Kära dagbok…

Räkmacka tända ljus och boken Lektioner i kemi

Räkmacka till lördagsmiddag.

Lördagskvällen blev lite seg, i ärlighetens namn. Jag åt i alla fall min middag, en räkmacka på rågbröd, med tända ljus på bordet och i sällskap av två sugna katter och min bok på gång. Mackan var god och alldeles lagom.

Så telefonerade jag med vännen FEM en stund. Det var sjukdom igen på Workshop Road och nu börjar det bli lite ofta, tycker jag. Hoppas att det snart blir friskt. (Och det säger jag inte bara för att jag ska få vara konvalescent där efter operationen utan för att jag bryr mig om mina vänner!)

Jag läste lite, såg Stjärnorna på Slottet, Carolina Gynnings dag, kollade del två av Sherwood och sen… såg jag nån dokumentär om prinsessan Birgitta, liksom Sherwood på SvT Play. Till programmen intog jag ostar och kex och ett glas rött. Och så plötsligt hade lördagen blivit söndag trots att kvällen varit så seg.

∼ ♦ ∼

Lektioner i kemi och Stinkymugg

Lite längre kemilektion i morse.

I morse fick jag minsann sova för katterna, men då vaknade jag alldeles av mig själv redan 7.30. Det var jag som väckte Lucifer och Citrus. De åt emellertid gärna sin frukost när den väl var serverad. Min egen frukost väntade jag med, för jag låg och läste och drack kaffe på sängen en god stund. Därefter blev det en dusch innan jag tog bilen och åkte en sväng.

Hemkommen åt jag frukost och väntade på att höra från Fästmön. Det var överenskommet att hon skulle messa när hon satt på tåget till Uppsala. Det gjorde hon och vid 13.30-tiden gick jag iväg till centralen för att möta henne. Tåget höll tiden! Innan vi gick hem hämtade vi en vara som Anna hade köpt och så skuttade vi in på Korgtassen för att köpa middagsmat och lite annat. Det blåste och var rått ute och det blev inte alls nån skön söndagspromenad, plusgraderna till trots.

På perrongen

Det blåste kallt på perrongen.


Anna hade inte druckit nåt kaffe,
så jag brassade på Moccamastern. Medan kaffet bryggdes var det presentutdelning. Jag fick en rolig disktrasa och en fin skrivbok med böcker på.

Disktrasa och fin skrivbok med böcker på

Presenter från Anna till mig.

Fast roligast av allt var nog vykortet med en slemla på. Min kära sambo vet att jag tillhör den promille av svenska folket som inte gillar semlor. Tur att vi hade toscabulle och shortbread till söndagskaffet.

Lina har levererat en låda mat tidigt som attan, men vi ska äta potatisgratäng och kolgrillad kyckling från Korgtassen till middag. Gissningsvis avslutar vi kvällen med Händelser vid vatten.

Jobbväskan är packad och händerna onda med domnande fingrar. Men… i morrn ska jag jobba.

∼ ♦ ∼

Och så avslutningsvis dagens shelfie, även idag en detalj från våra hyllor med svensk spänningslitteratur.

Dagens shelfie den 29 jan 2023

Dagens shelfie visar en detalj ur våra hyllor med svensk spänningslitteratur.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lördag kväll den 28 januari och söndagen den 29 januari 2023: Segt, men nu är vi två (mänskor) igen

 1. Kristina skriver:

  Hej, du finns i min blogglista, jag läser mest bokbloggar. Vill tipsa om en serie som bygger på Louise Pennys bok/böcker på Prime Video (Amazon) Three Pines, chefskommissarie Gamache och alla andra! Ha en bra vår!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men den serien läser jag ju! Har läst alla böcker som översatts till svenska. Scrolla i Läslistan. 🤓

   Gilla

   • Kristina skriver:

    Jag såg de två första avsnitten igår, riktigt bra! Roligt att se de människor och miljöer som man bara föreställt sig i böckerna. Säsong ett består av åtta avsnitt som ligger ute nu.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Eh…vilka två avsnitt såg du? Jag skriver om flera serier… Och ingen av dessa har åtta delar…

    Gilla

 2. Kristina skriver:

  Snörök del 1 och del 2, tror inte att du skrivit om denna filmatisering av Louise Pennys böcker, jag hittade den av en slump när jag var inne på Playpilot och letade efter nya serier. Men jag vet att du skrivit om böckerna!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.