Fredag kväll den 27 januari och lördagen den 28 januari 2023: Kalas


 Kära dagbok…

Tänk att Fästmön känner mig så väl! Hon listade ut att jag skulle äta ostbågar och öl till fredagsmiddag… Det var liksom sånt jag gjorde innan vi flyttade ihop. Och nu passade jag på att falla tillbaka i gamla ovanor eftersom jag är ensam. Ja ja… Helt ensam är jag inte, Tisslingarna är hemma. Och Lucifer är riktigt svår på ostbågar. Kolla in, bara, jag har förstorat bilden. Snacka om psycho cat

Till middagen kollade jag på första delen av Sherwood, en brittisk kriminalserie som min frisör Igor tipsade mig om. Den var bra, så i kväll ska jag se andra delen. Även Anna hade tittat igår.

Jag försökte dock förkovra mig lite också och amatörvärderade Antikrundan. Det går bra att göra i Duo-appen även om man ser på SvT Play. Och nej, jag fuskade inte. Jag fick två stjärnor och omdömet antikkunnig.

Diplom antikkunnig i Bålstad 27 januari 2023

Antikkunnig i Båstad, minsann.

Efter denna ansträngning av hjärnan behövdes påfyllning. Jag gjorde en ostassiett och en kexassiett och så hyfsade jag en burk av Annas äpple- och ingefärsmarmelad. Till det blev det ett och ett halvt glas rött. Ja jag veeet, jag har alkoholrestriktion, men just nu kör jag önskekost och dito dryck eftersom jag har svårt att få ner nåt överhuvudtaget.

Kex ost marmelad vin och boken Lektioner i kemi

Önskekost och dito dryck.


Sen fipplade jag lite med kameran på mobilen
och tog en selfie i porträttmode. Bilden blev rätt bra, tycker jag. Vacker är jag inte, som jag sagt och visat tidigare, men bilden i sig blev OK. Katterna tycktes däremot vara mer intresserade av vad som hände i köket… Och det har jag ingen aning om, för ingen annan än jag och Tisslingarna var här… Creepy…

∼ ♦ ∼

Boken Lektioner i kemi och kaffe på sängen

Det blev inte så mycket läst i morse…

I morse väckte de mig redan 5.30 och ville ha mat. Jag stapplade upp och serverade herrskapet och föll sen ner i sängen igen. Och tro det eller ej, jag somnade om och vaknade inte förrän klockan nio! Jag tömde pottor och fixade kaffe och hasade tillbaka för att läsa min bok på gång. Då ringde Anna och vi pratade en god stund. Klockan var över tio innan jag klev upp, så det blev inte många sidor lästa. Jag messade med ett par kompisar också.

Dusch och frukost stod sen på schemat. Dan hade börjat ganska grått, men solen tittade fram. Jag skulle ut, hade jag bestämt. Men först ringde jag Annas snälla mamma. Hon skulle bort på kalas i eftermiddags.

Även jag hamnade på kalas, faktiskt. Jag kunde inte passera The English Bookshop utan att titta in. De har fått så stort och fint nu när de har expanderat och skaffat sig flera rum längs med S:t Olofsgatan. Det var underbart att slippa trängas så mycket som tidigare. Och bara det faktum att de hade fixat ett helt Mystery room gjorde förstås att jag shoppade loss. Ordentligt. Faktum är att jag handlade så mycket att jag fick ett bonuskort med tre stämplar. När en har köpt tio böcker och fått tio stämplar får en tio procents rabatt på elfte köpet. Nu får jag fan hålla i kosingen!!!

 

Lördagsfika och lördagssudoku

Lördagsfika från Wilmas med lördagssudoku, förstås.

Sen gick jag och gick och gick och träffade E från jobbet två gånger och även L, fast bara en gång. Jag gick faktiskt över en halvmil. Att komma på vad jag skulle äta var lögn i h-e. Jag var in i tre livsmedelsbutiker och fastnade inte för nåt. Till sist gick jag till Wilmas och köpte gofika till eftermiddagen och räkmacka till middag. Sen kan jag ta ostar även i kväll om jag vill ha det. Är det kalas så är det, menar jag. Livet är så tråkigt ändå just nu. Inte blir det roligare av att äta, men om jag nu måste äta vill jag äta nåt gott.

I afton blir det förutom räkmacka och Sherwood även Stjärnorna på Slottet. Det är sista delen av den här säsongen och Carolina Gynnings dag. Sen ska jag försöka läsa, för boken jag läser nu har jag fått för recension och den måste skrivas före operationen. Och på tal om den är fingrarna för jävliga idag, de domnar hela tiden.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis dagens shelfie från nya BokrummetHär är en detalj ur våra hyllor med spännings- och kriminallitteratur. Som synes når böckerna ända upp till taket…

Shelfie kriminal o spänningsromaner 28 jan 2023

Dagens shelfie 28 januari 2023 visar en detalj ur våra hyllor med spännande böcker.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.