Fredagen den 23 december 2022: Bara vinter här hos mig


 Kära dagbok…

Efter alla lösenskyddade inlägg kommer här ett öppet. Som du förstår, kära dagbok, är det därför väldigt tillrättalagt och ganska intetsägande. Men ändå…

Vintermorgon den 23 december 2022

Det hade snöat i natt…

Det hade snöat i natt och jag vaknade till en vintermorgon. Vackert att se på, även om jag inte gillar snö, kyla och halka. Katterna väckte mig fem minuter före larmet, så jag gick upp och gav dem mat och tömde kattpottorna innan jag hoppade in i badrummet och vägde mig samt duschade och tvättade håret.

Efter förra fredagens viktnedgång och veckans svullande har jag gått upp 800 gram. BMI hade ökat med tre tiondelar, men fettprocenten i kroppen hade minskat med 1,5 procent. Muskelmassan hade ökat med nästan lika mycket. Bentätheten hade ökat en tiondel. Jag är nöjd. Jag fattar att jag går upp i vikt om jag äter godis och kakor så som jag har gjort i veckan, så det gäller att försöka begränsa det intaget och att inte äta för mycket fet mat. Men förra fredagen hade jag gått ner ganska mycket i vikt, så än så länge är jag inte oroad.

Jag jobbade halv dag idag och det var väl inte alltför ansträngande. En liten katastrof hade inträffat – varken min eller arbetskamraternas fel – men den krävde en insats av Stora A.

Katterna var ganska busiga medan jag jobbade. De känner väl på sig att det är nåt på gång. Annars var dagen ganska händelselös. Det som ska till i eftermiddag och i kväll är att granen ska kläs och det ska städas. Jag ska gå runt med dammsugaren, det funkar om jag har handledsstödet på. Högerhanden har gjort ganska ont idag. Värre är det med granklädningen, men min hyfsat fungerande vänsterhand kunde hjälpa till att bära ner lådan med julgransdekorationer samt julgransfoten från vinden. Julgransfoten väger bly, men jag tränar nu upp styrkan i vänster inför operationen. En annan, tom låda bar vi upp. Händelserikt liv…

Och med detta avslutar jag det här öppna inlägget. Jag önskar dig, kära dagbok, och alla andra som hittar hit en riktigt god – och kanske vit – jul.

Vintermorgon mot Österplans parkering och järnväg den 23 december 2022

En god – och kanske vit – jul önskar jag dig.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 23 december 2022: Bara vinter här hos mig

  1. Merete skriver:

    En god jul ønskes deg fra din nettvenn i Norge:)

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.