Julen 2022 del ett: Lätt hysteriskt, men pizza, strumppaket och soffliggare


 Kära dagbok…

Dan före dopparedan

En halv pizza

Pizzamiddag dan före dopparedan.

Den 23 december var det rätt hysteriskt här hemma. Jag jobbade till klockan tolv och Anna var ute på stan och köpte julklappar, duk till matbordet, servetter med mera på förmiddagen. Sen grejade hon med det hon kunde göra kring maten och andra förberedelser. Hon jobbade verkligen stenhårt. Själv kan jag inte ens skiva min kalkon i vettiga skivor på grund av händerna. Nåja, städa kunde jag med handledsstödet på, så jag dammsög och torkade av i badrummet. Vidare kunde jag bära lätta lådor till och från vinden. Vi har väldigt mycket julsaker…

Anna fick hjälp att få granen inomhus och fot (dock inte av mig). Sen klädde vi den medan Anna stoppade nejlikor i apelsiner. Ja det var högt och lågt här. Till middag blev det hemkörd pizza. Anna och jag delade på en, jag åt en kvarts, ungefär. Ibland tar aptiten liksom bara slut.

Julgranen 2022 är klädd

Julgranenn 2022 är klädd.


Anna
och jag blev själva på kvällen.
Anna stekte prinskorv och kycklingkorv, fixade laxen med mera. En del har vi ställt på balkongen, men det har blivit så himla kallt att vi var rädda att det skulle frysa.

Det sista vi gjorde var att lägga på den kemtvättade mattan i nya Matrummet och dra ut bordet. Vi gjorde iordning plats för nio personer som ska äta middag här på julafton.

Avslutningsvis blev det GT på Nordic Spirits lab gin, snacks och första delen i senaste säsongen av The Crown.

Nordic Spirits lab gin och limeklyftor

GT in the making.


Vi och Tisslingarna var helt slut.
Jag somnade som en sten och snarkade som fan, enligt Anna.

Citrus och Lucifer på kökssoffan

Tisslingarna var helt slut efter alla julförberedelser.

∼ ♦ ∼

Julafton

Larmet gick igång tidigt, för Anna började jobba klockan sju. Vi ville hinna mysa lite innan dess. Tomten hade varit på besök och julstrumpan var välfylld.

Anna lämnade ett morgonpaket utanför en dörr. Citrus och Lucifer var väldigt nyfikna på det.

Citrus och Lucifer är nyfikna på tomtens paket

Två nyfikna.


I köket åt vi julaftonsfrukost
bestående av risgrynsgröt med kanel och mjölk. Jag har lärt mig tycka om det. Och det var väldigt gott med nåt varmt i magen innan vi gick ner i garaget. Jag tyckte inte att Anna skulle promenera till jobbet i den här kylan (runt en elva minusgrader), så jag skjutsade henne och lovade även att komma och hämta henne när hon slutar klockan 16.

Anna o jag äter risgrynsgröt

Anna och jag äter julaftonsfrukost – risgrynsgröt.


Hemkommen igen tog jag med kaffe in till sovrummet
och låg och läste en stund. Men jag hade svårt att koppla av, för jag hade ont i högerhanden och sen vet jag att huset ska bli fullt idag. Blotta tanken på det gör mig väldigt, väldigt trött. Och ledsen. För jag saknar ”de mina”. Nu har jag haft lite kontakt med ett par släktingar och det känns lite varmare inuti mig.

Boken Pestön och kaffe på sängen

En stund för mig själv.

Det är dags att sätta lite fart här, kolla så att maten på balkongen inte fryser, duscha, bädda… Annas snälla mamma ska hämtas klockan 14, första gästerna anländer runt 13, kanske tidigare, resten sägs komma till Kalle Anka och klockan 16 ska jag hämta hem Anna från jobbet. Somliga laddar upp för kvällen med en tupplur på sofflocket…

Soffliggare Lucifer

Soffliggaren Lucifer.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Julen 2022 del ett: Lätt hysteriskt, men pizza, strumppaket och soffliggare

 1. Ni jobbade hårt in i det sista med förberedelser, men hur det än är så brukar man hinna 🙂 Önskar dig en God fortsättning !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja men det var en ganska jobbig jul med massor av gäster på julafton, Anna som jobbade julafton och juldagen och så mina onda händer med mera. Nåja, det blev ju till sist, nu är den över tack och lov och jag jobbar hemifrån den här veckan.
   Hoppas att du har haft en bra jul. Jag önskar dig ett gott slut på det gamla året.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.