Torsdagen den 24 november 2022: Kattliv och slottslunch – och hemmajobb


 Kära dagbok…

Nej då. Vi har verkligen inte glömt bort våra katter. De är förstås med om renovering och rums- och möbelflytt. Igår skickade Fästmön bilder på hur de inspekterade ekbyffén när de starka karlarna (70+…) hade flyttat in den i nya Matrummet. Och senare på kvällen, när vi skulle flytta in alla grejor i sagda möbel, var de också med.

Men jag vet inte riktigt vad de tycker om det hela. I nya Bokrummet är Tisslingarna väldigt sällan. De har emellertid båda lärt sig att jag har kattgodis i en skrivbordslåda i högra hurtsen, så det händer att de kommer och tigger. Citrus har vid ett par tillfällen hoppat upp på ryggstödet till Zebrafåtöljen och legat där och övervakat mig när jag har suttit vid skrivbordet. Igår, under seneftermiddagen och tidiga kvällen, var det premiär för manligt kattbesök. Jag ställde in lilla kattkorgen mellan skrivbordet och en deckarhylla. Där la sig lille herrn och tycktes trivas.

Annars verkar de föredra lite torftigare platser. Eftersom Bruno Mathssonstolarna nu är utflyttade till Salen, avrollade på katthår och inte längre har några fällar är dessa inte längre intressanta för katterna. I stället är visst nya favoritplatserna de hårda, halvtrasiga köksstolarna som ska kastas. Stolarna står för tillfället i hallen. På var sin filt, i var sin furustol, har Citrus och Lucifer lagt sig. Det ser inte så bekvämt ut, men uppenbarligen trivs de. De låg där större delen av kvällen.

Citrus och Lucifer på köksstolarna i hallen

Citrus och Lucifer på sina nya, torftiga favoritplatser.

 

Linnex i min hand

Min räddare i nöden mot ryggontet – Linnex.

Idag är Anna ledig och jag tänkte att hon skulle ta sovmorgon. Min natt har varit värkig. Ryggen väckte mig flera gånger och vid ett tillfälle var jag uppe och gick en runda i lägenheten. (Linnexsticket har jag med mig överallt – både på Main Street och på jobbet.) I morse var det i alla fall jag som skulle ge katterna mat. Det var ganska tomt i matlådorna i skafferiet så jag tog ut dem för att vika ihop dem. Då hoppade Lucifer in och jag fick nästan inte ut kattf*n! Jag försökte lyfta ut honom, varpå min onda tumme protesterade i samstämmighet med ryggen. Till sist var det väl ändå den upphällda maten i skålen som lockade ut katten.

Citrus och Lucifer i skafferiet

I skafferiet är det kul att vara.


Jag kom iväg sent till jobbet
och ryggen och mina klumpiga vinterboots gör att jag inte kan gå så fort. Dessutom går jag ju tråkvägen. Detta innebär att jag knappt är på jobbet före klockan åtta. Idag hade jag två Zoommöten på förmiddagen samt en avstämningslunch med en före detta arbetskamrat, numera kamrat, som blev pensionär i höstas. Vi träffades vid Uppsala slott och åt lunch i södra tornet. Roligt och mysigt och tiden gick alldeles för snabbt. Kycklingwoken var god också.

∼ ♦ ∼

I kväll var jag inställd på att antingen plocka ner adventsljusstakar och sånt eller matsalsstolarna från vinden. Jag trodde att jag skulle smälla av när jag kom hem och fann att min kära sambo hade fixat det. Sex ekstolar, med solros matchande ekbyffén, varav två karmstolar och hissen går inte ända upp till vinden… Av lådan med adventsgrejor fungerade inte ett par armaturer, men vi har ändå fått till vad vi ska ha. Det enda jag behövde göra var att välja vad jag ville ha i nya Bokrummet. Den staken ställer jag upp på söndag när det är första advent.

∼ ♦ ∼

I morrn är det fredag, vägning och löningsdag. Jag jobbar hemifrån, men ska också få hjälp med fötterna (friskvårdstimme) samt gå tillbaka till optikern och bekräfta beställningen på mina nya jobbrillor. Sen ska jag publicera en artikel på intranätet med läs-/julklappstips.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 24 november 2022: Kattliv och slottslunch – och hemmajobb

  1. Dom är för söta katterna, och bestämmer oftast själva vart dom vill ligga. På tiden jag hade katt (läängesen) så låg han gärna på ryggstödet på soffan, så inte bekvämt ut men han kanske ville ha utsikt 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.