Måndag kväll den 21 november och tisdagen den 22 november 2022: Underlättar för tant


 Kära dagbok…

Måndagskvällen blev seg. Jag hade ont i ryggen, har haft fortsatt ont i ryggen idag och känner mig mest klen och grinig. För att inte fastna i värktankar glodde jag på Vem bor här?. Det hjälpte inte så mycket. Hello Fresh-maten levererades inte förrän nån gång mellan 22.30 och 23, så Fästmön hade hunnit komma hem från jobbet. Jag höll henne sällskap tills maten kom och vi, mest hon, kunde stuva undan den. Det hade gått hyfsat för Anna att jobba med den onda tummen, men hon kände av den. Tummen är svullen och missfärgad. Idag hade hon ett långt dagpass. Det var nog kämpigare än gårdagens korta kvällspass.

Bitmoji Tofflan klockor

Uront i ryggen.

∼ ♦ ∼

Bok wrap och yoghurt

Lättlunch i sällskap av min bok. Idag orkade jag inte med människor.

Jag halkade upp till jobbet, dock inte den vanliga vägen. Nu när det är vinter och halt får jag ta tråkvägen på gågatan genom stan uppför Carolinabacken. Där är det nämligen värmeslingor i marken, vilket underlättar för tant. På tal om tant kan jag meddela att den svagare högerlinsen jag provade för första gången en hel dag är kanonbra. Jag har redan nätshoppat linser i nya styrkan, för de jag har i skåpet på Main Street är på väg att ta slut. Och jag fick tidigt signal om att beställningen är på väg. Hoppas den kommer snart – det är ett nytt företag jag testar.

På förmiddagen hade jag mycket ont i ryggen, men jag hade ett IRL-möte och påbörjade en text om lästips. Texten blev klar på eftermiddagen och jag skickade den på översättning. Jag åt en lättlunch med tonfiskwrap och yoghurt i sällskap av min bok på gång. När jag har ont orkar jag inte med folk, särskilt inte såna som är högljudda. Däremot gjorde det både gott och ont i hjärtat när en arbetskamrat från min förra avdelning kom upp och frågade hur jag har det och gladde sig åt att jag trivs på jobbet igen. Tyvärr känner h*n inte likadant. Det gör mig ledsen att höra ytterligare en person från min förra arbetsplats må dåligt på jobbet, men samtidigt är jag inte förvånad.

∼ ♦ ∼

I kväll efter jobbet gick jag och handlade, för min frukostfil och Annas dito yoghurt var slut. Och så var det ju Wienerbrödets dag. Sånt måste helgas!

Wienerbröd och chokladtomte till kvällskaffet

Vi firade Wienerbrödets dag.


Men mellan handling, kvällsmat (blomkålscurry) och fika
var det bara att kavla upp ärmarna. I morrn eftermiddag kommer två karlar hem till oss och ska hjälpa oss att flytta ekbyffén från Salen till nya Matrummet. Vi behövde tömma byffén. Tillsammans klarade vi det, trots att vi båda två är ganska värkiga. Anna trodde nog att vi hade kunnat flytta den tunga ekmöbeln på egen hand, men det är jag inte så säker på med tanke på dagsformen. Dessutom ska karlarna som kommer hit i morrn också hjälpa oss med gångjärnen till dörren mellan nya Matrummet och nya Bokrummet. Det blir finemang och underlättar för distansarbete om den går att stänga, tycker tant.

Ekbyffén tömd

Ekbyffén är tömd och kan flyttas till nya Matrummet av två starka karlar i morrn eftermiddag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 21 november och tisdagen den 22 november 2022: Underlättar för tant

 1. Men oj, vilken sen manleverans… då hade jag sovit 🙂

  Ni är duktiga på att fira alla dagar, det gör ni rätt i !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast det var ingen man som levereradeS, men en man som levererade dock. Mat. Det berodde på väder och väglag. I vanliga fall ska de komma senast 21. Stackars kille!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.