Onsdag kväll den 2 november och torsdagen den 3 november 2022: Avtackad, men håll ett öga på oss!


 Kära dagbok…

Det blev ett bra möte igår kväll. Till det finns det en främsta orsak och biorsaker. Vad som är vad tänker jag inte gå in på här. Men jag blev fint avtackad med rosa tårta från Butiken på hörnet och en dubbelamaryllis i vacker kruka. Jag återlämnade nycklar och ordföranden var snäll nog att följa med mig hem som bärhjälp. Högerhanden är nämligen inte att lita på. Jag blev så glad och tacksam och jag kände ett tag att jag kanske ångrade mig. Sen tänkte jag att två år får vara nog. Det finns andra som kan bidra också. Och jag slipper utsätta mig för en persons otrevligheter. Notera att jag verkligen inte känner mig som nåt offer – jag känner mig stark som tog det här beslutet att inte finna mig i att bli oförskämt och respektlöst bemött. Jag är nöjd med mitt beslut.


När Fästmön kom hem från jobbet
fick hon också en tårtbit. För det som blev över – cirka en halv tårta! – fick jag ju ta med hem. Inte bra, men väldigt gott… Och Citrus blev nöjd och glad när både Anna och jag satt en stund i våra fåtöljer så att kattan slapp vara ensam med sin busige bror som leker lite för tufft med sin något äldre, men till storleken mindre syster.

Citrus sträcker ut sig längs med soffan

Citrus blev nöjd och glad när vi satt i våra fåtöljer.

∼ ♦ ∼

Onda tummen

Tummen, detta väsentliga finger, är ond.

Den tredje dagen i november kändes lite varmare och något ljusare. Men jag var inte ut idag heller, så säker är jag inte. När jag vaknade kändes förkylningen bättre. Ett par timmar senare snöt jag ur mig litervis med otrevligheter efter att ha hostat i en kvart, så… nja… Kurant är jag inte. Även tumleden kändes bättre när jag vaknade efter att ha sovit med handledsstödet. Men så snart jag har suttit vid datorn och skrivit och grejat en stund får jag ont. Jag kan inte böja tummen särskilt långt bakåt vilket ställer till det till exempel när jag ska hålla i nåt som är tjockare än ett par centimeter. Tummen är alltså ett rätt väsentligt finger.

 

Lucifer och Citrus i soffan

Katterna zoonade inte, men höll förvånansvärt sams idag och kunde ligga en stund i soffan båda två samtidigt.

Vid jobbdatorn gjorde jag väl inga jättestorverk idag, mer än att jag publicerade en artikel, som egentligen har varit klar en månad, på intranätet. Fördröjningen har främst berott på andras sjukdom, konferensvistelse och egen ledighet. På tal om ledighet verkar en hel del på avdelningen gå på långledighet. Idag hade vi ett enda möte för hela avdelningen. Vi var 21 som deltog via Zoom och det är nog ändå fler än på andra håll i förvaltningen, tror jag bestämt. En och annan jobbar hemifrån, så även jag eftersom jag snorar och hostar rejält fortfarande. Tar visst aldrig slut…

Dagen passerade med jobb och kattsällskap. Min enda utflykt från hemmet var att åka ner med kattskiten till soprummet. Jag tog flera korta pauser för att stretcha såväl tumled som rygg, vattna krukväxter och bädda. Jag läste en del i min bok på gång. Det är en väldigt bra debutbok, mer avslöjar jag inte nu. Lunchen blev lätt idag också. Vi var överens om att jag skulle ta fram kyckling ur frysen till middag i kväll. I morrn tänker jag laga kalkon åt oss, men jag måste handla en del tillbehör först. Det får bli efter klippningen. Jag tar eventuellt bilen som behöver tankas.

∼ ♦ ∼

Det hände en del tråkiga saker under dagen. Och samtidigt som jag fick veta det inkom ett akutjobb, ett papper behövde undertecknas IRL och magen gjorde en volt. Jag har emellertid överlevt och jag är inte den värst drabbade. Blir bara så förbannad på folk som inte respekterar skillnaden mellan mitt och ditt.

Bitmoji Tofflan Current mood

Att folk inte kan respektera skillnaden mellan mitt och ditt…

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… allhelgonahelgen närmar sig och vi ska göra både sedvanliga saker och osedvanliga. Kära dagbok, du får helt enkelt hålla ett vakande öga på mig och Anna

Jag håller ett öga

Håll ett vakande öga på oss.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 2 november och torsdagen den 3 november 2022: Avtackad, men håll ett öga på oss!

 1. Vad fint ändå att bli riktigt avtackad när du stått till förfogande fler år !

  Hoppas tummen och förkylningen blir bättre

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja men bara två år… Många sitter i styrelsen i decennier. Bra dock med blandning av erfarna och nya, tycker jag, men man ska inte bränna ut sig.

   Förkylning, hosta och tumme är inte direkt bättre, men jag känner mig inte jättesjuk i förkylningen. Hostan kommer bara i attacker. Tummen… tja, handleden måste nog opereras om det går. 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.