Tisdag kväll den 1 november och onsdagen den 2 november 2022: Håll tummen för att det blir bättre – och för det jag har lovat mig själv


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan tummarna upp

Ont i tumleden, men det blev bättre med handledsstödet.

På tisdagskvällen hade jag ganska ont i tumleden efter en dag när jag skrev mycket. Under natten hade jag handledsstödet på och det tyckte tumleden om. I morse kände jag nästan ingenting – tills jag satte mig vid datorn och började skriva.

Förkylningen och hostan är bättre, men jag är långt ifrån frisk. Det är kopiösa mängder jag snyter ur mig varje dag. Hostan kommer i attacker och jag får liksom inte upp slemmet. Men… ingen feber och inga andra symtom.

Bitmoji Tofflan No

Nej till umgänge med såna som inte är snälla.

Ganska sent igår kväll råddades det om kvällens möte. Jag vet att jag lovade höra av mig kring min närvaro, men tänkte vänta till idag. Mötet står och faller inte med mig. Men så var det nån annan med sjukdom i familjen som inte tänkte delta och plötsligt diskuterades en flytt av mötet till nästa vecka. Då sa jag stopp och att jag verkligen, verkligen inte kan kvällen innan jag ska hålla den där kursen. Jag behöver förbereda mig och jag behöver vara så pigg jag kan. Så nu blir det möte i kväll. Mitt sista, tack och lov. Jag har nämligen lovat mig själv att jag inte ska tvinga mig att umgås med människor som inte är snälla. Detta löfte går inte att hålla i yrkeslivet, men i privatlivet tänker jag vara stenhård. Tyvärr är det en enda person som gör att jag avstår från styrelsearbetet. Resten av folket är hur trevliga som helst. Nu kan den mindre trevliga lägga ytterligare post på sitt CV – glädjedödande besserwisser. Utöver detta är det förstås flera saker som gör att jag avstår, till exempel hälsan och teknikstrul. Det känns tråkigt att det blev så här, men, som sagt, jag har lovat mig själv att inte tvinga mig till visst umgänge.

∼ ♦ ∼

Tre bokinöp från antikvariat Munkavle Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig o Tusen bitar

Jag läser boken längst till höger nu, men alla tre böckerna är köpta på antikvariat i Vadstena.

Fästmön satt i sin fåtölj och fixade med bilder och skrev. Jag satt i min fåtölj och läste bok nummer två från antikvariatet i Vadstena. Bokens författare Marcus Jarl är uppvuxen i Borghamn och Vadstena, men bor numera i Stockholm. Det är extra kul att läsa författare med lokal anknytning antingen till mitt barndomsland eller där jag bor just nu. Just den här boken är hans debutroman. Den kan vara svår att få tag i, men jag såg två personer som säljer den på Bokbörsen för 499 kronor. Mitt exemplar, som är signerat av författaren och med en hälsning till Jane, kostade 40 pix…

 

∼ ♦ ∼

Träd mot novemberkvällshimmel

Grå och fuktig dag idag. Det här spöklika trädet fotade jag för ganska precis fem år sen.

Den andra dagen i november var grå den också. Grå och fuktig och ganska kylig. Jag höll mig inomhus idag också. På fredag ska jag gå och klippa mig och det blir en lagom promenad halvvägs till jobbet, ungefär, utan Mördarbacken, det vill säga Carolinabacken. På fredag slutar jag vid lunchtid och hade planerat att jobba på distans ändå. Jag hoppas att åtminstone förkylningen vänder snart. Tumleden lär jag få vänta längre tid på att få hjälp med, men du får gärna hålla tummen (!), kära dagbok, att såväl infektion som inflammation (?) snart går över.

Idag stod det möten på agendan, möten hela dan. Det är tur att det finns Zoom så att jag kan vara med den vägen. Bara styrelsemötet i kväll är IRL. Jag åt qwarj, kokt ägg och rostat bröd till lunch och Annas linssoppa till middag. Kokerskan själv var tvungen att ge sig av extra tidigt till jobbet för utbildning med mera.

∼ ♦ ∼

Och när det här inlägget är publicerat är jag på… möte…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.