Måndag kväll den 10 oktober och tisdagen den 11 oktober 2022: Packning påbörjad, annat på väg att avslutas


 Kära dagbok…

Även på måndagskvällen var jag och Tisslingarna ensamma – Fästmön jobbade ju. Eftersom hon hade både tvättat och diskat kunde jag ta det ganska lugnt. Det behövs, för just nu är det otroligt mycket på jobbet. Jag såg Vem bor här? och läste – min spännande bok på gång närmar sig slutet. Nästa vecka ska jag dessutom åka på konferens den 17 oktober i Örebro. Efter konferensen, på eftermiddagen/kvällen den 19 oktober (pappas 95-årsdag…), tuffar jag och Kia-bilen vidare ner till vännen FEM och Finske Pinnen för några dagars samvaro. Jag åker tillbaka till Uppsala på söndagen. På så vis får Anna en ensamvecka på Main Street, vilket hon nog tycker ska bli skönt. I Motala hoppas jag träffa ytterligare några vänner inklusive mammakusinen M, förstås (hon är ju både vän och släkt). Så igår kväll kom jag på att jag kanske skulle börja packa lite. Det är svårt med kläder den här årstiden. Vissa dar är det kallt, andra dar öser regnet ner och så finns det soliga, varma dar också. Ja ja, det blev ett par snyggare skor, ett par varma tröjor och sen ska väl några fina skjortor ner i kabinväskan. To be continued…

Vinröd kabinväska

Packning påbörjad…

∼ ♦ ∼

Böckerna Hus av glas och Det första skottet det sista steget

Den översta till utlåning, den understa till egen läsning.

I natt regnade det hårt, så även i morse. Anna tog paraply med sig, men kunde fälla ihop det på vägen till jobbet, messade hon. Bra för mig att få veta för då behövde jag inte släpa på paraply på min väg till jobbet. Jag hade nog att släpa på ändå. I jobbväskan låg nämligen en extrabok som jag skulle låna ut till en arbetskamrat på min gamla avdelning. På morgonen var jag ner till henne med boken och hon berättade att fredag är hennes sista arbetsdag innan hon går på semester följt av pension. Det låter så himla skönt… Samtidigt vet jag att jag nog snart skulle bli nipprig om jag inte fick jobba. På torsdag ska vi ses och ha en liten avslutningslunch. Ytterligare en av mina favoriter som var snäll och en riktig arbetskamrat när jag började jobba 2016 på IT-avdelningen.

Bitmoji Tofflan uppspärrade ögon på skylt

Möten kan var givande, men också energikrävande.

Redan under förmiddagen tittade solen fram utanför mitt jobbfönster. Jag hade stor lust att ta en promenad, men dan var som vanligt ganska mötesrik. På förmiddagen och in på lunchtiden var det ett gruppmöte med webbredaktörer om vårt nya webbverktyg. Dessa möten är väldigt givande – men också ganska energikrävande. Under eftermiddagen försökte jag jobba mer operativt samt skriva minnesanteckningar från redaktörsmötet.


Lunch tog jag inte förrän klockan var närmare 13.
Då var det över sex timmar sen jag åt. Så blir det vissa dar, bara. Fisk låg på tallriken idag också, precis som igår.

Lunch fisk potatis knäcke

Lunch bestående av fisk, potatis, knäcke, lite pasta med rödbetor, vatten och min spännande bok på gång.

∼ ♦ ∼

Även i kväll är det möte, men denna gång styrelsemöte. Det blir mitt näst sista, om jag har räknat rätt. Jag skriver protokoll för detta möte samt för novembermötet, sen får det vara bra. Skälen till att jag slutar är flera och jag har angett dem här tidigare: tidsbrist, mycket på jobbet, teknikstrul och en otrevlig person som varje gång vi diskuterar nåt måste trycka till mig. Jag är för gammal för sånt. Men det är tråkigt att det i alla läger tycks finnas vuxenmobbare.

Bitmoji Tofflan No

Jag är för gammal för att ta skit.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Jag funderar på när jag kan simma den här veckan. Kanske fredag eller lördag? Jag har bara tre gånger kvar på kortet och ja. Jag tänker förnya det!!!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.