Onsdagen den 5 oktober 2022: Enhetsdag före julafton


 Kära dagbok…

Idag har vi haft enhetsdag hela dagen, nästan. Katterna levde emelletid rövare på småtimmarna, så jag inledde min dag med att jobba hemifrån ett par timmar. Enhetsdagen började ju inte förrän klockan nio.

Då, när jag satt och jobbade, var Tisslingarna minsann allt annat än pigga. Lucifer vräkte ut sig i soffan…

Lucifer i soffan på Annas dator och en kudde

Utvikningspojken Lucifer.


Citrus
låg i zebrafåtöljen
och betraktade mig då och då så att jag verkligen arbetade.

Citrus i zebrafåtöljen

Övervakerskan Citrus.

 

Pratmugg

Idag hade vi enhetsdag med mycket prat.

Sjukdom hos en person jag anlitat för ett uppdrag i jobbet ställer till det lite under fredagen, men sjukdom kan en inte rå över. Uppdraget får utföras när vederbörande är frisk.

Enhetsdagen omfattade allt från att lyssna och prata till att skriva post-it-lappar. Det senare gillar jag inte alls, men nu var det bestämt så. Och det blev riktigt bra. Men bäst var nog walk-and-talk, promenader vi gjorde två och två i en kvart i tre olika konstellationer, med tre olika frågeställningar. Mycket givande samtidigt som det var skönt att röra på sig. Och eftersom vi hade innesittningen i Blåsenhus skedde promenaderna i Botaniska trädgården och Barockträdgården. I Botan såg jag en ”tomte” som stod och fotade kronärtskockor – vännen Mimmi!


Jag gick sen hem och jobbade ett par timmar till.
Fast först fick jag torka kattspya – jag hann knappt innanför dörren. Dessutom hittade jag en äldre spya som behövde torkas också.

Lucifer på klösbrädan på golvet i Salen

Lucifer mådde bättre efter att ha spytt.

Lucifer mådde bättre och han och Citrus hängde runt mig, Jag såg till att de fick kvällsmat innan jag ska lämna hemmet. Med mig har jag min ryggsäck med klappar när jag nu traskar iväg till vännen Mimmi för att fira KBT-julafton i oktober… Förutom julklappar blir det julmat, julmusik och julfilm. Mer om min julafton kommer i morrn om jag överlever! 

Höst i barockträdgården utsikt från jobbfönstret

Det är oktober, men jag ska fira julafton i kväll hos vännen Mimmi, som bor bakom barockträdgården nånstans.

∼ ♦ ∼

Bokbyte blev det igår kväll. Nu har jag lagt den kanadensiska kriminalromanen åt sidan och ska läsa en bok som enligt baksidestexten är perfekt för alla som är passionerade bokälskare

Böckerna Hus av glas och Ex Libris Confessions of a Common Reader

Bokbyte från en kanadensisk kriminalroman till en bok för passionerade bokälskare.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… ett bevis och en liten uppskattning till mig själv från mig själv för att jag simmar. Visserligen i gräslig nyans, men jag har ett i orange sen tidigare. Duktig Toffla!

Simborgarmärket 2022

Till mig själv för att jag hittills har tagit minst märket längdmässigt varje gång jag har simmat i höst.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Jobb, Mat, Musik, Personligt, Trams, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.