Valkvällen och måndagen den 12 september 2022: Rädd, men nu är det höst och snart piper jag


 Kära dagbok…

Valvaka med ost kex och vin

Valvaka med tilltugg.

Det var val igår och jag gick förstås och röstade, som jag skrev om i gårdagens inlägg. Vi hade faktiskt för ovanlighetens skull lite valvaka på Main Street på kvällen och kollade på TV4. Var sitt glas rött och några bitar ost och kex var gott att ha till hands. Det blev en riktig rysare och valresultatet har svängt än hit, än dit. I skrivande stund är det moderaterna som ska stå vid rodret, men alla röster är inte räknade än. Det här är ingen politisk blogg och jag tänker inte avslöja hur jag röstade. Jag vill bara vara tydlig med hur skrämmande det är att ett visst parti fick så många röster som det fick. Samtidigt måste det tala sitt tydliga språk: folk är missnöjda. Jag skulle tro att många är ledsna, rädda och förbannade också. Nu är det bara att vänta och se hur slutresultatet blir. Det är ingen idé att ta ut nåt i förskott. Men… jag tillhör de rädda. Jag är rädd. Rädd för hur det skulle kunna bli.

Katterna blev uppenbarligen också lite spattiga, för jag hade slumrat till när det hördes ett brak från Salen. Fästmön låg och läste och rusade upp. Det var lilla fröken Citrus som hade jagat en insekt och struntat i att det stod blomkrukor i vägen. En krukväxt hade vippat när på golvet. Som tur var hade varken kruka eller växt gått sönder. Men det var jord överallt nära och under min fåtölj. Anna sopade igår och dammsög idag. Min ginklocka hade fått sig en kyss, men jag lyckades laga den i kväll. Jag vaknade förstås av braket och när jag hörde om jorden var det första jag tänkte på… boken jag läste ut idag på lunchen. Den som har läst den eller läser den fattar vad jag menar…

∼ ♦ ∼

Septembermorgon i allén

Nu är det höst i allén.

I morse var det cirka tio grader varmt. När jag kom ut i allén insåg jag att årstiderna nu har skiftat. Det är definitivt höst. Jag gillar ju höstarna, förutom den tuffa veckan i oktober när jag har två sorgliga årsdagar. I år blir den veckan väldigt annorlunda. Jag har medvetet försökt styra om det jag kan för att jag ska må bättre. Det blir umgänge med vänner, men också vinprovning och konferens. Då grubblar jag förhoppningsvis inte så mycket.

Måndag och tisdag den här jobbveckan var/är vikta för korrekturläsning.  Jag väntade och väntade och väntade på korrekturet som dröjde ända till klockan 14. Jag hade tänkt jobba på distans med korret, men idag blev det liksom ingen idé och i morrn har jag ett eget rum bokat på jobbet till klockan 13. Försökte jobba med andra saker, men det kändes knepigt att påbörja nåt större jobb för att sen bli tvungen att lägga det åt sidan. Det blev lite hackat och lite malet, inga storverk. När korrekturet sen kom satte jag emellertid fart.

Böckerna Grävlingen och The haunting of Ashburn House

Bokbyte på lunchen från rysare om grävande ting till en bok om ett spökhus.

På lunchen blev det bokbyte. Jag läste ut den läskiga rysaren om grävande ting till maten och bytte till en bok om ett spökhus. Det är en bok som stod länge på min inköpslista. I slutet av förra månaden anlände den emellertid i ett bokpaket.

Annars händer inte så många ovanliga ting på jobbet den här veckan. Det är möten och avstämningar. Privat blir det lite annat för på torsdag ska jag på ett läkarbesök på eftermiddagen. Efter det är det mingel med bubbel och snittar för att fira att vi har jobbat i Segerstedthuset i fem år. Kontraster…

På fredag eftermiddag ska jag ta ut min friskvårdstimme och gå och simma. Jag tror inte jag vågar satsa på att öka antalet längder med två till 16 utan håller mig nog till 14 om jag orkar. Annas snälla dotter anländer till Uppsala redan på morgonen och ska sitta på Main Street och jobba. På kvällen äter vi middag tillsammans om det går enligt planerna. Det ska bli så roligt att ses och att ha ”en gäst”. Jag är nyfiken på hur den nya tillvaron är för henne och Jojje, Boy Wonders svenska smeknamn.

∼ ♦ ∼

I kväll är Tisslingarna och jag ensamma på Main StreetDet känns väldigt skönt. Jag har kört ett par maskiner tvätt och hängt tvätten, fyllt på sand i kattpottorna och varit i soprummet med sopor. Katterna har fått kyckling till middag. Jag åt kycklingfrikassé till lunch och kycklingkorv (rester från igår) till kvällsmat. Snart piper jag väl…

Jag ska säkerhetskopiera filer och sen ägna mig åt lördagens sudoku som jag bara påbörjade igår. Krukväxterna fick förresten vatten igår också. De växer och frodas – Anna är en riktig trädgårdsmästarinna.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Valkvällen och måndagen den 12 september 2022: Rädd, men nu är det höst och snart piper jag

 1. Fullt schema ser jag 🙂

  På tal om kyckling, pip pip, det var längesen jag åt, måste komma ihåg nästa gång jag handlar. 🙂

  Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Ja rätt fullt här.
  Kyckling är gott, tycker jag, men även det börjar bli dyr mat…

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.