Måndag kväll den 12 september och tisdagen den 13 september 2022: Styrkekram och korrektur


 Kära dagbok…

Måndagskvällen försvann i ett nafs. Jag kände mig oförskämt pigg för en gångs skull och hann med både nytta och nöje. Två maskiner tvätt körde jag, så nu är nivån i tvättkorgen betydligt lägre. Kissarna fick ny sand och jag var nere och slängde kartonger och papp. I kväll kastade jag tomglasen, för det var ingen frivillig som anmälde sig till detta som vanligt. Det innebär nämligen en tur genom källaren och ut i garaget. Dessutom tog jag påsen med kattskit som stod i hallen. När jag skulle ta på mig hemmauniformen insåg jag varför somliga inte hade haft tid (!) att göra detta. Nån hade haft fullt sjå att fylla mina hemmabrax med… ja, ett internt skämt som jag inte ska avslöja här. Men jag fick kämpa lite…

Boken Styrkekram och ett grönt äpple

En behövlig bok just nu.

Jag läste igår, både om spökhuset och i en liten krambok med citat som jag fick av vännen Jerry på födelsedagen i år. Den lilla boken är precis det jag behöver nu, så det var väl nån mening med att jag var i TBR-hyllan* och rotade. Samtidigt som jag läste i boken passade jag på att goffa ett äpple som vi tog med hem från Slottsträdgården i söndags. Inga äpplen smakar bättre än de äpplen en plockar direkt från träden, eller hur? Eller pallar..? Pallade smakar nog bäst.

Fästmön kom hem telefonerandes. Vi får ju besök av hennes snälla dotter på fredag. Vidare blev jag informerad om att dottern kommer även på måndag och sover kvar till tisdag kväll när hon åker hem. Eftersom hon jobbar för ett brittiskt företag har hon fått en bank holiday** på måndag med anledning av drottning Elizabeths frånfälle, men på fredag och tisdag ska hon jobba hemifrån oss. Jag vet att jag inte får skriva om ”barnen”, fast föräldrarna brukar inte misstycka när det är positiva saker jag skriver. Och för mig känns det jätteroligt att få träffa dottern lite mer. Synd bara att Jojje måste jobba, men så är det när en har ett nytt jobb.

∼ ♦ ∼

Regnbågsflaggor i Carolinabacken och en grå himmel

Det ska bli Pride i Uppsala på lördag.

Tisdagsmorgonen var mulen men ljummen. Jag var smart nog att ta med mig paraply till jobbet, för enligt väderappen skulle det regna hela dan. Till jobbet hann jag emellertid utan att behöva fälla upp brollyn***. På vägen tömde jag ut en irriterande sten i skon och noterade att det hänger en massa regnbågsflaggor i Carolinabacken. Det ska visst vara Uppsala Pride på lördag. Som alltid vänder sig det evenemanget till småttingar och inte till vuxna och övermogna, så det är inget jag deltar i.

Min förmiddag var vikt till korrekturläsning av såväl magasin som nyhetsbrev, så det var i stort sett vad jag ägnade mig åt. Eller… nyhetsbrevet korrade jag efter lunch. Jag deltog också i morgonmötet via Zoom. Det var en märklig känsla att sitta i studion, som är tämligen ljudisolerad, och jobba. I vanliga fall sitter jag på en plats där det är ganska… pratigt och stökigt. Faktum är att jag blev väldigt trött…

Korrekturläsning i studion

Jag har korrläst inne i vår ljudisolerade studio.


Det blev fisk och ris till lunch samt grönsakstallrik,
nåt jag klarade mig på till kvällen. Stora A och jag hade som vanligt en trevlig pratstund. Utanför regnade det av och till, men vi lyckades ta oss över till huset intill mellan skurarna. Jag var verkligen nöjd att jag hade brolly med mig, men önskade att jag hade tagit en jacka också att ha över tröjan. Det var inte så varmt. Och när det verkligen sätter igång att regna står inte brollyn emot särskilt mycket…

På eftermiddagen fortsatte jag att korrläsa ett av våra nyhetsbrev samt justera en artikel jag har skrivit. Artikeln har kommit från översättning och jag ska publicera den fredag.

Bitmoji Tofflan raining cats and dogs

Det regnade cats and dogs på mig.

Jag traskade till Main Street i regnet med brollyn uppfälld och regnponchon, som jag hittade i ryggan, på. Förblev faktiskt ganska torr. När jag kom fram startade jag en maskin tvätt och tog reda på gårdagens rena och torra tvätt – nån hade visst påbörjat, men allt var ännu inte torrt. Sen blev det en tur ner till soprummet i källaren och det i garaget. Jag kom upp lagom till tvättmaskinen var klar att plockas ur och tvätten hängas.

Tisslingarna har fått kanin till middag, jag ska käka mackor och dricka kaffe. Sen ska diskmaskinen få jobba medan jag ringer Annas snälla mamma. Hon var och tog sin fjärde covidvaccinspruta igår och jag vill höra hur hon mår.

∼ ♦ ∼

*TBR-hylla = hylla med olästa böcker, To Be Read
**bank holiday = en bankhelg, en nationell helgdag i Storbritannien
***brolly = umbrella, det vill säga paraply


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.