Måndag kväll den 22 augusti och tisdagen den 23 augusti 2022: Bokmaliska matchningar och undanhållning


 Kära dagbok…

Vissa kvällar när jag kommer hem inser jag att det är bäst att hålla sig undan. Så var det i min barndom när jag kom hem från skolan och så är det när jag som vuxen kommer hem från jobbet. Ändå har jag så svårt att ”lära mig” detta. Jag kan respektera och delvis förstå, men aldrig helt och hållet acceptera. Kanske är jag för gammal, helt enkelt, för att fortsätta bete mig som ett barn? Att fundera över…

Lucifer närbild balkongen

Lucifer funderar också.


Jag satte mig en stund vid datorn
och senare på balkongen med kvällskaffe och mackor. Antiktidningen hade kommit och jag njöt av dess innehåll. Ett reportage handlade om bokhyllor, nåt som jag som boktok givetvis slukade.

Det var en skön kväll på balkongen trots att jag hade missat att dra ner persiennerna tillräckligt. Framåt kvällningen, när solen började sjunka, var där väldigt behagligt. Så där ute satt jag och Fästmön satt inomhus i sin fåtölj. Jag läste i min bok på gång. Lustigt nog insåg jag att jag även denna gång matchar bok och shorts, nu i orange, den bästa färgen.

Boken Flicka kvinna annan och jag i orange shorts

Shorts och bok matchar igen.


Vid 20-tiden gick jag in och vi kollade på
Det sitter i väggarna tillsammans. Därefter gick första delen av en brittisk kriminalserie i totalt tre delar som vi kikade på. Tre delar är lite lagom, jag har svårt för många delar och ändlösa serier i flera säsonger. Utom L Word, förstås. Givetvis vill jag se L Word Generation Q, vars tredje säsong visst är på gång. Jag har inte sett nån av de nya, men de gamla L Word har jag i DVD-samlingsboxar…

∼ ♦ ∼

I morse var det betydligt svalare än de senaste dagarna. Men jag traskade ändå iväg i bara tischa. Tröjan var dock med i ryggan eftersom vi skulle ha kick off i eftermiddag med efterföljande AW. Kick off är jag inte mycket för, men AW gillar jag. Därför blir det här bara ett kort inlägg. Vi började redan med att kicka på varandra, Stora A och jag, på förmiddagen. Vi tog en kort pingismatch. Det vete 17 vem som fick flest poäng eller framför allt hur den fick poäng – med käften eller racketen…

Bordtennisracket

Pingismatch idag.

∼ ♦ ∼


Även i morrn kväll ska jag ut efter jobbet.
Då ska jag på middag på Aaltos med en de vänner jag har känt längst i Uppsala. Vi är några stycken som ska fira hennes födelsedag. Jag har en stooor present från Anna och mig att släpa med… Anna jobbar kväll och kan inte följa med. Vi får helt enkelt gå till Aaltos nån annan gång för där var det bra mat och trevligt tyckte vi sist.

∼ ♦ ∼

Två månader om året tycker jag är extra tuffa. Det är juli och oktober. Då har jag flera sorgliga årsdagar och brukar inte må på topp. Nu i oktober ska jag på konferens i Örebro. Jag åker dit en måndag och konferensen slutar på onsdagen. På onsdagen skulle min pappa ha fyllt 95 år. I stället för att åka till Uppsala åker jag då ner till Motala för att åter våldgästa vännen FEM och Finske Pinnen som så vänligen upplåter sitt gästrum till mig fram till söndagen. Det blir alltså en liten mini-semester. Jag ska pyssla om graven och samtidigt hålla mig undan lite och bara få vara.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 22 augusti och tisdagen den 23 augusti 2022: Bokmaliska matchningar och undanhållning

  1. Pingis är kul, och bra motion.. jag kanske snart måste plocka fram vårt minibord igen när Pinglan kommer upp nästa gång 🙂
    Idag är det på dagen 6 år sedan mamma gick bort, och i förrgår gick min moster bort, hon skulle ha fyllt 95 nästa vecka..

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.