Söndagen den 17 juli 2022: Det jag verkligen…


 Kära dagbok…

Selfie i solbrillor och blåttOm jag skulle skriva det jag verkligen… Nej. Det är omöjligt. Kära dagbok, jag kollade gamla bloggen lite igår och insåg hur mycket bättre den var. Eller… hur mycket bättre jag skrev. Men jag ledsnade ur efter all skit jag fick. Människor skulle bestämma vad jag fick och inte fick skriva. Vissa krävde enbart positiva rader om vissa företeelser, andra försökte tysta mig. Ja, jag ledsnade ur och började skriva en dagboksblogg i stället – med inslag av bokinlägg och -recensioner samt vininlägg. That’s it, folks! Så får det förbli. När jag vill dryfta det jag verkligen… etc etc, då får jag göra det nån annanstans, i nån annan hamn än här.

 

Bara så att du vet, kära dagbok, jag ljuger inte här, men jag berättar långt ifrån allt, tro det eller ej.

Närbild på sovande Lucifer balkongen

Lucifer har varit mitt sällskap på balkongen idag.

∼ ♦ ∼

Det är söndag och idag har jag inte gjort många knop. Ja visserligen tömt kattpottor, bäddat rent och nätshoppat kontaktlinser, men annars mest läst. Lakanen jag bäddade med köpte Fästmön från Newport. De är väl inte riktigt av den sköna kvalitet som vi hade hoppats på, fast somriga till utseendet och svala nu när det ska bli varmt igen. På bilden ser du min planhalva av sängen, med Stina Wollters fina magdanserska, ett av två verk som Anna köpte förra sommaren. Verket ska för övrigt pryda framsidan på konstnärens kommande bok Kriget mot kroppen, som hon har skrivit tillsamans med Erik Hemmingsson. Boken kommer ut i september. Vad sägs om det..?


Läst har jag gjort, som sagt.
Det började redan i morse, med kaffe på sängen, som vanligt. Då var jag på kapitel 30 i min bok på gång.

Sen har jag suttit på balkongen där det har varit ganska behagligt idag. Lucifer har hållit mig sällskap och gärna snott min stol när jag har lyft på rumpan för att hämta kaffe, vatten eller gå på toa.

Precis innan middagen läste jag ut en riktigt spännande norsk kriminalroman. Nu måste jag lugna nerverna med lite skånsk feelgood av det humoristiska slaget.

∼ ♦ ∼

Igår stekte Anna kycklingfilé och serverade med potatisgratäng. I kväll blev det kalkonkorv och klyftpotatis. Jag blir bortskämd med hemlagat, men så blir det när jag inte har nån lust eller ork att försöka lära mig hur hällen fungerar. Jag gillar för övrigt inte ugnen heller. Har svårt att se symbolerna och fattar inte riktigt det där med varmluft. Idag stod emellertid jag för klyftpotatisen. På samma plåt tillagade jag mina kalkonkorvar. Alltså lagade jag min mat själv idag. Därefter bråkade jag med diskmaskinen som trilskas och piper. Nä, hushållsmaskinerna är bara bra när de funkar som de ska.

∼ ♦ ∼

Senare i kväll visar TV4 Morden i HelsingörDet tänkte jag se. Det är bara två program eller serier jag glor på numera – Morden i Helsingör och Ett fall för Vera.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.