En god man


Ett inlägg om den tionde delen i deckarserien om Claes Claesson.Karin Wahlbergs bok En god manEn författare som jag läst genom åren är Karin Wahlberg. Visserligen har jag ibland tyckt att hennes böcker är lite ojämna. Somliga av dem är rena stridsskrifter kring vården, skriven av en frustrerad läkare/patient (?). Icke desto mindre vill jag läsa böckerna i Claes Claesson-serien. En god man är den senaste och den var även med i det senast nätshoppade bokpaketet.

Året går mot höst när den omtyckte och kompetente barnläkaren Paul Klintman hittas mördad i sitt hem i Skåne. Han skulle ha rest till Dalarna för en konferens, men kom aldrig dit. Såväl anhöriga som kollegor är chockade, för ingen kan förstå vem som ville ta livet av den här gode mannen.

Den här boken handlar om utsatta barn – men också utsatta föräldrar. Och framför allt, om läkares makt. Berättelsen känns trovärdig, även om det blir lite segt ibland. Jag lyckas inte lista ut vem mördaren än. Dock känns bokens slut lite… rumphugget. Ibland är boken nästan lättläst skriven och samtidigt pratig. Jag hittar inte riktigt in i den här deckaren. Kanske handlar det om att boken i långa stycken inte är så spännande.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Claes Claesson-serien (jag har läst alla böcker, men inte bloggat om samtliga:

 1. Sista jouren
 2. Hon som tittade in
 3. Ett fruset liv
 4. Flickan med majblommorna
 5. Blocket
 6. Tröstaren
 7. Matthandlare Olssons död
 8. Glasklart
 9. De drabbade
 10. En god man (se texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En god man

 1. uppsalaewa skriver:

  Jag håller med dig helt och hållet om boken. Inget toppbetyg utdelas här. Karin W har skrivit bättre!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.