Tisdag kväll den 19 april och onsdagen den 20 april 2022: Högt och lågt, roligt och irriterande


 Kära dagbok…

Lucifer med böckerna Ödesmark och Handbok för språkpoliser

Lucifer låg mest på balkongen igår kväll, men han var med och valde ut ny bok för mig att läsa.

En varm och solig dag igår, likadant idag, om än något svalare. Strunt samma, bara solen lyser känns det lite bättre (förutom att en ser allt damm som ligger som ett fint täcke över allt i hemmet). Det var skönt att få håret klippt igår, svalt för nacken.

Efter klippningen hände inte nånting, direkt. Jag åt ett par mackor, drack kaffe till dem och satt i min fåtölj eftersom Fästmön lagade mat i köket. Jag ringde Annas snälla mamma och fick veta att hon äntligen hade fått sin beställda installation och att allt fungerade – efter ett halvår. Anna och jag strålade sen samman och glodde på Bäckström.

Men mest hängde jag över de sista sidorna i en obehaglig bok. Tyvärr fick boken inte högsta Toffelomdöme. Nu läser jag den fjärde och sista boken jag köpte på årets bokrea. Det är en bok om grammatik som är skriven på ett väldigt medryckande sätt.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan sover vid datorn m stora brillor

Möten i tre timmar på eftermiddagen…

Onsdagen inleddes hemma med kattpottömning och sopkastning. Arbetsdagen bjöd på ett inställt möte – som i sin tur gav plats till annat jobb. Högt och lågt, roligt och irriterande. Men jag har en bra chef som säger att en får komma och kräkas om det behövs. Jag tog henne på orden. Utöver det gick arbetsdagen galant. På eftermiddagen avlöste två möten varandra. Totalt tre timmar satt jag på rumpan (vad skulle jag för övrigt annars sitta på?). Sen var det plötsligt dags för hemgång. Då var jag rätt slut. Lite mastig möteseftermiddag. Det smakade extra bra med kvällsmackorna i afton.

Kaffe mackor och Handbok för språkpoliser

I afton smakade kvällsmackorna extra bra.

∼ ♦ ∼

Jag har packat lite inför vår lilla resa, men det är svårt att veta exakt vad en ska stoppa ner. Aprilväder kan ju, som bekant, vara omväxlande, både roligt och irriterande. Det får bli ett par skjortor, ett par tischor, en tröja, en tunn jacka och lite annat högt och lågt.

Vinröd kabinväska

Högt och lågt är packat i väskan.

∼ ♦ ∼

I morrn ska jag bli firad med fika på jobbet på eftermiddagen. Jag hade hoppats på AW på kvällen, men inser att det kanske är smart att inte ha just AW kvällen före en resa… Det får bli så att skålandet får vänta till fredag kväll, tillsammans med Anna.

Bitmoji Tofflan med rödvinsglas

Skålandet får vänta till fredag kväll.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.