Tisdagen den 19 april 2022: Orange väder och kläder – och lite blått också, förstås


 Kära dagbok…

Selfie i solbrillor o orange jacka

Repris av selfien från påskafton i orange jacka!

Tisdagen efter påsk bjöd på en solig morgon. Temperaturen låg på fem grader, så jag tog min tunna orange jacka över en luvatröja. Det var skönt då, på hemvägen var jag betydligt lättare klädd.

På avdelningen var jag andra person på plats. Så småningom droppade  arbetskamraterna in en efter en. Några jobbar fortfarande hemifrån då och då trots att det sägs att vi ska vara på plats. Även jag jobbar från Bokrummet när det är mer praktiskt av olika skäl. Det kan handla om allt från hantverkarbesök till behov av att jobba ostört.

Den här veckan precis som förra har jag ansvar för universitetets kalendarier, men ansvaret för intranätets startsida ligger på någon annan. Vi är bra på att hjälpas åt, men allt vi gör på redaktionen har jag ännu inte riktigt kläm på. Det handlar till viss del om behörigheter också som inte vill fungera som de ska.

Bitmoji Tofflan so busy

Vi hinner inte med…

Det var inte mycket som låg och väntade på jobbet direkt efter påskledigheten. I en funktionsbrevlåda hittade jag 15 mejl på ryska och ett solklart phishingmejl på svenska. Bara att kasta respektive anmäla. I de andra lådorna låg ett par mejl som jag snabbt kunde besvara. En arbetskamrat är ledig den här veckan, så vi är en kort. Mejl till den kamraten får helt sonika ligga på vänt tills kamraten är åter i tjänst. Vi hinner inte med, för det trillar in saker varje dag.

Den kommande veckan har vi en del möten som vanligt. Vissa av dem är IRL, andra fortfarande via Zoom. Det går bra både och. Ibland är den ena mötesformen att föredra, andra gånger den andra. Idag på eftermiddagen hade jag ett avstämningsmöte med en go före detta arbetskamrat på gamla avdelningen. Det var så varmt ute att vi kunde sitta på en av jobbets altaner, ganska högt upp, och ha möte och dricka kaffe samtidigt.

Avstämningsmöte och kaffe med C på altan på jobbet

Avstämningsmöte och kaffe med C på en altan på jobbet.


Efter jobbet hade jag ett möte med min frisör.
Vanligen brukar vi ses torsdagar eller fredagar, men den här gången blev det en tisdag. Och det blir det nästa gång också, den allra sista dan i maj.

Nyklippt selfie 19 apr 2022

Sista klippningen innan jag byter siffror. Den orange jackan låg i ryggsäcken på hemvägen.

∼ ♦ ∼

Nu har vi blivit tre människor på Main Street igen. Fästmön har visst farit runt en del idag och jag är trött efter att ha jobbat en hel dag efter en långledig helg. Det blir kaffe och mackor och läsning i kväll. Jag har inte så mycket kvar i min bok på gång.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.