Senare delen av onsdagen den 13 april och skärtorsdagen 2022: Samförstånd och påskinledning


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan konfunderad

Samförstånd.

Det blev en rolig eftermiddag igår och ganska avspänd även om vi jobbade. Vi bestämde oss för att samla Kvartetten till strukturmöte, nåt som sen en tid tillbaka inte händer eftersom vi har fördelat arbetsuppgifterna på annat sätt. Nu insåg vi hur både givande och kul det var. Efter en timme fick vi besök av en person från en annan avdelning. Tanken var att det besöket skulle ta en kvart. Det tog trekvart. Nåja, det var också ett bra möte. Mellan mötena, som skedde i samma lokal, ringde min doktor. Så bra att vi kunde reda ut saker och ting kring min medicin. Jag kritiserade läkaren för att h*n avslutade ärendet innan det var färdigt. Läkaren talade om sig själv i tredje person och menade att h*n inte var nån elak doktor utan bara tänkte på patientens väl och ve, ungefär. Lite märkliga ord från en ganska ung person, men jag fattade (väl?) och vi avslutade samtalet i samförstånd. Från och med idag äter jag bara min magmedicin och inget annat. Om ett halvår ska jag boka tid på mottagningen för diverse provtagningar.

Efter det sista mötet packade vi ihop och gick ner till Churchill Arms. Jag pratade med serveringspersonalen och vi redde ut missnöjet från mitt förra besök där. H*n bad om ursäkt för att de hade betett sig mindre bra och jag sa att ”ja, vi blev irriterade och gick i förtid, men allt är glömt och förlåtet och nu är jag här igen, denna gång med mina arbetskamrater.” Det blev några trevliga timmar med massor av prat och skratt, mat och öl (tre för min del). G konstaterade att vi drack öl ur tre olika typer av glas: J ur ett glas på fot som såg ut som ett vinglas, G och jag ur ett klassiskt pintglas och A ur… en vas…

Böckerna Polcirkeln och Den besvärliga Elin Wägner

Bokbyte från en bok om en huvudlös tonåring till en besvärlig kvinna.

Särskilt sent var jag inte hemma och det var ganska skönt. Jag tog reda på tisdagens torra och rena tvätt som fyllde två torkställningar, pratade med katterna, läste och svarade på några mejl – och bytte bok. Det vill säga, jag läste ut den spännande boken om den huvudlösa tonårstjejen och bytte till en bok om en besvärlig kvinna. Den senare är en biografi som jag tänkte kanske skulle vara mindre lättsam än en deckare och bra att läsa när en är ledig och har mer tid. Ha! Ulrika Knutson är en flyhänt skribent hon också och det är riktigt roande läsning hittills.

Fästmön jobbade ända till 21.30, men vi satt uppe en stund och småpratade innan det blev läggdags. Jag skulle upp i vanlig tid, fast bara jobba sex timmar idag, medan Anna hade sovmorgon och inte började jobba förrän klockan 13. För mig väntar sen fyra lediga påskdagar. Anna är bara ledig i morrn på långfredagen, tyvärr, så påsken blir lugn och säkert lite långsam för min del. Det tror jag emellertid att jag behöver. På påskdagen är vi bortbjudna till Annas snälla mamma på middag när Anna har slutat jobba klockan 16. Annars räknar jag med att mest vara hemma och läsa och mysa med katterna. Förhoppningsvis blir vädret bra och lockande för promenader.

∼ ♦ ∼

Att jobba kort dag och en dag när det är liksom lite halvhelg är rätt skönt. Jag hade ett möte via Zoom och kunde ägna mig åt mejlväxling, skrivjobb och administration. Jag tog mikropauser och tömde kattpottorna, gick med sopor, körde en maskin tvätt och hängde den samt vattnade krukväxterna. Efter avslutad arbetsdag hade jag bestämt mig för att ta en promenad. Jag behövde köpa påskägg till mig själv – och ett par andra. När jag kom hem gick jag ett varv med dammsugaren – bara för att det behövdes – och var jättesugen på att öppna mitt påskägg. Fast det är ju vägning i morrn, så jag får vänta med frosserierna.

Påskägg närbild

Påskägg 2022.

∼ ♦ ∼

 Annas handmålade ägg

I år målar vi inga ägg utan gör bara några ägghalvor. Bilden är från 2017.

Till middag i kväll plockade jag fram en matlåda kycklinglasagne ur frysen i morse. (Passande mat i påsk, eller hur?) I morrn äter vi lite sill, ägghalvor och Janssons frestelse, men vi går och handlar först. Det är skönt att Korgtassen har öppet även på långfredagen!

En flaska påsksprit har flyttats från skafferiet till kylen. Det blir nog sparsamt med nubbe den här påsken. Jag har inte ens köpt mig nån påsköl. Jag tänker nog, som sagt, mest bara vara, mysa och läsa. Till min fasa har jag emellertid upptäckt att det börjar bli glest i TBR*-hyllan. Hmm… får väl riva lite i Annas TBR-hylla.

 

Men nu tänker jag – och Citrus – slappa en stund och bara göra ingenting. Jo kanske att jag läser och katten spinner.

Citrus kikar fram ur Zebrafåtöljen

Nu ska vi göra ingenting – eller kanske bara spinna..?

∼ ♦ ∼

*TBR-hylla = hylla med olästa böcker, To Be Read


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Senare delen av onsdagen den 13 april och skärtorsdagen 2022: Samförstånd och påskinledning

 1. Trist att ni inte är mer lediga ihop, men du får passa på att njuta, slappa och läsa 🙂

  Gla Påsk !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ibland är det bra att inte ses för mycket och för ofta. Vi bor ju ändå ihop, så vi ses ju lite varje dag. Samtidigt kunde det vara roligt att göra nåt tillsammans bara vi två i påsk. Nu ska vi resa bort nästa helg och det ser vi fram emot båda två. Hade Anna inte jobbat skulle troligen hennes familj ha kommit hit och ätit. De är ju rätt många. Jag har inte nån familj, så jag får aldrig några middagar eller storhelger med min familj. Det är bara att vänja sig vid, fast ärligt talat gör jag nog inte det nånsin.
   Men det är skönt att vara ledig och få slappa och läsa, jag får vara nöjd med det.
   I morrn ska vi i alla fall äta tillsammans, Anna och jag. Det blir lite sill och ägghalvor i all enkelhet. Helt OK för min del.
   Glad påsk!!! Flyg inte för fort nu!!!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.