Onsdag kväll den 30 mars och torsdagen den 31 mars 2022: Vardagsliv


 Kära dagbok…

Citrus sover på lektunneln i soffan

Citrus blev trött efter att ha övervakat min strykning.

Vad ska en skriva om onsdagskvällen? Inte mycket. Det var mest Fästmön som hade spännande nyheter i form av ny mjukvara till sin insulinpump. Fast det får hon skriva om själv, förstås. Men jag kan säga att det verkar smidigt och bra och hoppas givetvis att det ska underlätta i vardagen.

I min vardag stod en väldigt full korg med stryktvätt och väntade. Eller jag plockade först ner ren och torr tvätt som hängde i Matsalen eftersom Anna och Gymnasisten skulle äta mat där. Jag vill inte att mina kläder ska lukta käk, precis. Sen satte jag fart och rev fram strykbrädan och strykjärnet. Jag stod i Bokrummet och strök, övervakad av söta, nyfikna Citrus. Inte konstigt att hon senare på kvällen blev så trött när vi satt i Salen. Jag läste mest och jag måste säga att min bok på gång inte alls är tokig – trots att den inte är nån kriminal- eller spänningsroman. Ett TV-program såg vi, Anna och jag, och förfasade oss, förstås. Samtidigt är det intressant att se samspelet mellan människor som vill framåt uppåt.

∼ ♦ ∼

Trätrappan i Segerstedthusetrappa

Den berömda ”fintrappan” i Segis.

Torsdagen jag vaknade till var solig och kall. Inte lika kall som onsdagen dock, bara minus sex komma nånting grader. I morse tömde jag kattpottorna och kom ihåg att ta med påsen med kattskit till tunnan. Det gjorde jag inte igår… En uppfriskande och skön promenad till jobbet blev det, sista biten hade jag sällskap av H – vi jobbade båda två tidigare på det som då hette IT-avdelningen. Riktigt trevlig person som passar perfekt på sitt nuvarande jobb i Segis.

Jobbmässigt har nu jag gått in och försöker göra en viss fördelning av inkommande mejl/uppdrag. Vi provar så tills vidare och hoppas att det funkar. Jag kan vara ganska strukturerad – och hård. I övrigt innehöll torsdagen tre möten. Den planerade lunchen på temat ”omvärldsbevakning” flyttades till fredag nästa vecka. Ibland är det svårt att boka en såna evenemang för lång tid i förväg. Dagen avslutades med två möten varav ett var en presentation av ett förslag på innehåll och struktur av intranätsidor. Jag tror att det togs emot väl.

Jag fick äntligen tummen ur och skrev ett mejl till före detta arbetskamraten J. J slutade ungefär när det blev klart att jag skulle bli kvar. Tråkigt för mig, för jag gillar verkligen J. Samtidigt vet jag att J sökte sig till nånting nytt och inte från nåt gammalt.

∼ ♦ ∼

I kväll är det säsongsavslutning av Antikrundan och det tänker jag inte missa. Men nu ska jag knata bort till trattorian och se om Alex är på plats – för att diskutera födelsedagsmiddag för nån som ska ha fler ljus än ett i tårtan…

Bitmoji Tofflan födelsedagspicknick

Födelsedagsmiddag ska planeras för nån ska ha fler ljus än ett i tårtan.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.