Måndag kväll den 28 mars och tisdagen den 29 mars 2022: Jag läser och tvättar som vanligt, men våren kom av sig


 Kära dagbok…

Påsar på en stol

Nån har påssjuka hemma…

Måndagskvällen var ganska händelselös. Eller… jag flöt in i en kriminalroman. Jag typ tvättade, åt mackor, hängde tvätt och läste. Boken ska recenseras på fredag och det är inte mycket kvar för mig att läsa i den.

I morse publicerades ett annat recenserande inlägg. Första recensionsdag idag är det för Den som överlever, en debut inom genren spänningsroman. En kortrecension av mig finns publicerad hos Akademibokhandeln, en längre recension kom alltså här på bloggen i morse.

Ja jag vet. Jag köper alldeles för många böcker och jag får väldigt många också. Men det är inte jag som har påssjuka hemma. Det låg en fin samling på en av stolarna i sovrummet igår kväll. När jag kom hem i eftermiddags låg samlingen ovanpå tamburmajoren i hallen.

∼ ♦ ∼

Igår kväll hann jag träffa Fästmön en halvtimme innan det blev läggdags för mig. Trots att jag var trött och gick och la mig tidigt sov jag dåligt och vaknade allt annat än utsövd. I kväll ska jag försöka hålla mig uppe tills hon kommer hem så vi åtminstone får säga hej. Såna är vissa av våra veckor. Det fanns både för- och nackdelar när jag jobbade mest hemifrån. En av fördelarna när jag jobbar på jobbet, är att vi inte sliter så mycket på varandra. Åtminstone får Anna ensamdagar – från mig. Nu är det jag som aldrig får ensamdagar, bara en del ensamkvällar från Anna. I helgen jobbar hon, men jag är ju förstås inte ensam hemma då heller. Dessutom ska jag hjälpa Annas snälla mamma på lördag med en grej – om hon nu är frisk.

What a day bitmoji Tofflan

Lite trött.

∼ ♦ ∼

Tänk att våren kom av sig! Igår på dan blåste det iskalla, nordliga vindar. De fick mig att tänka på låten ”Solen” (Så vill jag bli) som vännen Mia och jag brukade sjunga i stämmor som tonåringar. Men i låten handlar det om höstliga vindar, här var det vårliga. I natt hade det snöat dessutom och jag vaknade till minusgrader. Termometern i köket pendlade mellan -2,6 och -3 grader. Det blev till att packa på sig när jag skulle traska iväg. Under förmiddagen fortsatte det att snö och jag frös så där in i märgen.

 

Bitmoji Tofflan I dont know

Förvirrad för att det är lite snurrigt.

På jobbet börjar jag känna mig allt mer förvirrad kring vad jag ska göra och inte göra. Den senaste veckan har jag tagit nästan allt, men nu ska jag visst inte det. Kanske kan jag återgå till att skriva artiklar såsom jag gjorde ursprungligen och såsom det sas vid en av de senaste avstämningarna? Jag har en del strukturjobb som är påbörjade och det senaste budet (igår) var att jag ska fortsätta med dem – trots att ett av dem egentligen ska göras av nån annan. Ja, det är liiite snurrigt just nu, minst sagt. Så hoppas jag att det inte förblir, för då har jag kommit ur askan i elden. Det vill jag förstås inte tro. Så nu backar jag, lägger ner, går tillbaka och frågar om precis allting. Det tar tid, men då gör jag åtminstone inte fel och tar på mig saker jag inte ska göra.

Idag var lunchen utöver det vanliga. Det motverkade på sätt och vis mitt missnöje att äta spaghetti med quornsås, parmesan, oliver med mera i sällskap av två trevliga arbetskamrater.

Spaghetti med quornsås parmesan oliver

En pastalunch som i kombo med trevligt sällskap motverkade missnöjet.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan gungar i kristallkronan

Tjolahopp. Nu ska jag bedöma offerter.

Tvätta får jag emellertid göra, fast hemma, förstås. I kväll kör jag ytterligare en maskin. Snart måste jag nog stryka också, för högen i strykkorgen växer i takt med att högen i tvättunnan minskar. Jag ska gå ner med sopor senare. Anna/Robert* har dammsugit köket, Salen och hallen. Bara sovrummet, Matsalen, Bokrummet, badrummet och gästtoaletten kvar… Men jag orkar inte det i kväll. Dessutom är det de rum som dammsögs idag som blir skitigast. Så underbart skönt att de är gjorda idag!

Nu ska jag kika på fyra offerter så att jag kan ha en åsikt i min roll som vice ordförande i en viss styrelse. Sen blir det tvätthängning och kvällsmat/mackor.

∼ ♦ ∼

*Robert = vår robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Musik, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 28 mars och tisdagen den 29 mars 2022: Jag läser och tvättar som vanligt, men våren kom av sig

 1. Det är fullt upp på alla håll och kanter ser jag 🙂

  Uff, detta bakslag med kallt och blåsigt var inte så skönt…men, man vet att det alltid kommer i omgångar den här årstiden ..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja nu är det verkligen ”lite mycket”. I morse hade vi nånstans mellan sju och åtta minusgrader och det var hemskt. Fast som du säger, men vet att det är som det är med våren. Det är i alla fall soligt nu mitt på dan och en (1) plusgrad. Alltid något. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.