Söndag kväll den 6 mars och måndagen den 7 mars 2022: Fulltecknat


 Kära dagbok…

Ja det har ju rätt mycket varit jag som har ansvarat för maten den gångna helgen. Fästmön har bidragit, men jag har försökt ta lite mera aktiv roll. På lördag kväll stekte jag kalkonfilé. På söndag kväll ordnade jag… pizza. Vid 17-tiden, efter att ha strukit en megahög med kläder, traskade jag iväg till Trattoria Alessandro för att köpa pizzor. Det var jag inte ensam om, men när Alex själv tog emot beställningen fick jag både ”förtur” och en öl med jag väntade. Det var helt klart bättre doft än sist på restaurangen, så nu tänker jag att vi snart ska gå dit och sätta oss för en middag. På söndagskvällen blev middagen emellertid hemburen. Anna och jag delade på en pizza och åt hemgjord sallad. Gymnasisten åt en hel pizza själv, förstås. Jag blev ordentligt mätt.


Söndagskvällen avslutades med kardemummakaffe,
sista delen av Allt för Sverige och läsning. Det går undan rejält med läsningen av min bok på gång –  bara jag känner att jag kan koncentrera mig.

Elly Griffiths bok Now you see them

Det går undan med den här.


Tisslingarna
var förstås med oss,
inte bara i kväll utan hela helgen. Men snacka om att de är olika. Medan Citrus sträcker ut sig kurar Lucifer ihop sig…

∼ ♦ ∼

Måndag och en ganska fulltecknad mötesdag. Däremellan skulle jag jobba operativt. Vidare ansvarar jag för kalendariet den här veckan. Jag kände redan i helgen att arbetsveckan skulle bli riktigt tuff. Och jag hade inte fel… Det är tur att det finns möjligheter att slå ifrån sig – om det blir en stund över. Pingisbordet hamnade plötsligt hos oss i december förra året. Ingen har flyttat undan det.

Pingisbord på jobbet

Möjlighet att slå ifrån sig på jobbet.

∼ ♦ ∼

Morgondagen är ännu mer mötesrik än dagen var idag. Bland annat ska jag ha ett sista (?) möte med min snart före detta chef.

I morrn är det internationella kvinnodagen. Jag har skrivit en artikel till vårt intranät på jobbet med lästips på temat ”starka kvinnor”. Ska du fira kvinnodagen, kära dagbok?

Rostig kvinna på Fullerö

Firar denna rostiga donna kvinnodagen, månntro?

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 6 mars och måndagen den 7 mars 2022: Fulltecknat

 1. Generöst med väntöl😃Och katter ja, de är riktigts personligheter😻😻

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Very! Han eller personalen bjuckar alltid på nåt när vi är där.
   Våra två katter är väldigt olika trots att de är syster och bror. ❤

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.