Fredag kväll den 4 mars och lördagen den 5 mars 2022: Stora Unnaredagen och verkligheten


 Kära dagbok…

Selfie nyklippt mars 2022

Nyklippt!

Fredagar är ibland Stora Unnaredagen – i bemärkelsen unna mig själv. Igår slank jag in till Igor och blev tvättad i håret och klippt/rakad. Det finns säkert synpunkter från folk på min frisyr och hur en ska se ut när en snart blir si och så gammal. Det skiter jag i. Jag vill ha en enkel och lättskött frisyr – och det har jag. Och vem vet hur gammal jag blir..?

En liten stund fick jag vänta på min tur. Då passade jag på att läsa ut en bok som var så blodig och spännande i slutet att den hade fått följa med in på toa tidigare på eftermiddagen på jobbet. Då hann jag inte läsa färdigt. Hemkommen blev det förstås bokbyte. På tur stod den femte Brightonmysterieboken, den sista av kvintetten jag fick av Annas snälla dotter och Boy Wonder i julklapp. Den blir en bra kontrast till boken jag läste ut. Fabian Risk-serien är så väldigt grym och brutal.

Böckerna Den sista spiken och Now you see them

Bokbyte från grymt och brutalt till Brightonmysterie från 1964.

Till fredagsmiddag hade Fästmön gjort räkmackor på danskt rågbröd. Så gott! Lite senare intogs osttallrik och var sitt glas rött. Härliga tulpaner stod på bordet. Jag öppnade en flaska Masi Campofiorin, ett riktigt bra vin som jag köpte en hel del flaskor av i somras – och gav bort.

∼ ♦ ∼

Boken Now you see them och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Jag var astrött i morse, men steg upp vid sextiden för att ge katterna mat. Sen somnade jag om ordentligt. Lördagen började på riktigt vid 8.30 med läsning och kaffe på sängen. Jag läser på engelska igen, men det är ingen krånglig engelska utan det går nästan lika snabbt att läsa Elly Griffiths böcker på originalspråk som på svenska.

Men någon pep och krafsade utanför sovrumsdörren. I morse var det faktiskt inte pojkkatten utan flickkissan. Eller vadå pojke och flicka… Omräknat i människoår är de väl cirka…42 år.

Nåväl, den lilla hoppade upp i sängen och låg en stund på blåa filten och purrade. Helst ville hon ligga på nån resväska, men Anna har städat bort dem under sängen. Till sist upptäckte Citrus att det låg rena kläder på en stol. Där var det perfekt att lägga sig.

Citrus på besök i sovrummet

Citrus hälsade på i morse.


Efter pottömning (katternas) blev det frukost och dusch.
Där emellan, nånstans, dammsög jag medan Anna skötte appen till Robert*. Han fick både suga och våttorka i sovrummet, köket och hallen, medan han bara fick suga i Salen. Med vanliga dammsugaren tog jag badrummet, gästtoan, katternas toa, smatten utanför sovrummet, Bokrummet och Matsalen.

Minichokladstrutar från Tehörnan

Minichokladstrutar till eftermiddagskaffet.

Marssolen var härlig idag och en kunde för ett kort ögonblick tro att det inte fanns några som helst problem i världen eller livet. Ja jag vet, jag har fel. Tro inte för ett ögonblick att jag blundar för verkligheten. Det är lite svårt när kriserna avlöser varandra på flera plan. Nu blir det intressant att se om spådamen hade rätt. Om så är fallet slutar jag mina dar… den 18 mars. Idag slutade jag ingenting utan tog med mig Anna ut på en liten promenad runt ett par kvarter. På vägen köpte vi kardemummakaffe och minichokladstrutar på Tehörnan samt middagsmat och tillbehör på Lutis. Sen gick vi hem och fikade. Lucifer hade legat i solen på balkongen en stund. Eftersom vi smaskade på nåt kom han in, men choklad får katter inte äta (det är giftigt för dem), så han hittade en solig fläck på golvet i Salen.

Lucifer i solen på vardagsrumsgolvet

Solkatten Lucifer.


Nu har jag suttit och skrivit en god stund
och det börjar bli dags att tänka på matlagning. Gymnasisten får nåt nötkött (jag vet inte vad, jag bara betalade) och Anna och jag ska äta kalkon till potatisgratängen. Läsa mer gör jag nog i kväll eftersom det är schlagerelände på TV. Tänk så snabbt en ledig dag passerar…

∼ ♦ ∼

*Robert = vår robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 4 mars och lördagen den 5 mars 2022: Stora Unnaredagen och verkligheten

  1. Du har en snygg och lättskött frilla ❤

    Jag får ta tag i dammsugning i morgon, nu sätter jag mig i TV stolen strax 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.