Torsdag kväll den 3 mars och fredagen den 4 mars 2022: Tårar, tack och vikt


 Kära dagbok…

Torsdagen var en dag med tårar. Inte så mycket mina tårar. Jag fällde kanske bara en liten tår, av sentimentalitet. Vissa av mina snart före detta kollegor finns ju kvar – om inte i samma hus som jag på jobbet så utanför jobbet. Och arbetsplatsen i sig som jag lämnar sörjer jag inte. Men ändå. Liten tår.

Lapp med texten This too shall pass

Ett sanningens ord.


Flera tårar blev det för arbetskamraten som tackades av igår.
Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att hennes val blir bra och att hon ska trivas när hon återvänder hem. Vi hade avtackningsfika på eftermiddagen på jobbet, men till AW:n följde hon inte med. Vi blev i stället en skara om åtta personer som samlades på The Bishops Arms för att äta, dricka, prata och garva. Ett trevligt gäng, avspänt umgänge och inget skitsnack. Lustigt nog anlände ett gäng från min snart före detta arbetsplats till samma ställe för att dricka öl. Bland dem fanns en och annan favorit och vi pratade en liten stund. En liten tår till.

∼ ♦ ∼

Fredagsmorgonen var skitkall, sex komma nånting minusgrader. Jag tog min lättviktsjacka med luva på mig, för idag efter jobbet var det dags för klippning. Då kan det hända att jag fryser om skallen eftersom en del av håret rakas ganska kort (en millimeter). Tidigare i veckan har jag använt lättviktsjackan jag köpte av Fästmön, en jacka som var för liten för Gymnasisten. För mig är den faktiskt lite stor, trots att jag har luvatröja under. Och trots morgonens miserabla vägningsresultat (mer om det nedan).

Och eftersom jag hade klipptid efter jobbet gick jag genom stan till mitt arbete för att kunna passera en bankomat. Min frisör är nämligen så ovanlig att han bara tar kontanter. Då passerade jag Stora torget där plattorna ska läggas om för miljonte gången. Dyrt och onödigt. Men lite spännande var det att se arkeologer gräva ut.

Utgrävningar Stora torget Uppsala

Dyrt och onödigt att byta plattor på Stora torget, men spännande med utgrävning.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan I dont know

Hur ska jag kunna gå ner i vikt?

Vägningen? Ja den är ett sorgligt kapitel. Jag befarade en viktuppgång eftersom jag fuskat rejält den här veckan: semla i tisdags och fikabröd, öl och halloumiburgare igår. Viktuppgången blev 600 gram jämfört med förra veckan. Trots detta har emellertid min fettprocent sjunkit, tre tiondelar. Min muskelmassa har ökat lika mycket. Mängden vatten i kroppen har minskat med tre tiondelar, men bentätheten ligger på samma. BMI har ökat med en tiondel. Nu jäklar behöver jag skärpa mig.

Men äta bör man annars dör man. I kväll blir det räkmacka för de två kvinnliga samborna och lite senare nåt gott smått att plocka med och stoppa in i munnen tillsammans med nåt rött gött fast inte sött. (Okänt vad i skrivande stund.) Hur ska jag kunna gå ner i vikt..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.