Fredag kväll den 18 februari och lördagen den 19 februari 2022: Rosor, presenter och plock, mycket rent och ännu mera gott


 



Kära dagbok…

Det finns inget bättre ibland än att komma hem på fredagseftermiddagen efter en tuff arbetsvecka och finna…

  • vuxentid i alla fall i helgen (även om somliga jobbar)
  • Fästmön på bra humör
  • hallen fri från kattsand
  • rosor och en present
  • plockmat till middag
  • lördagsmiddagen förberedd
Rosor och Muminmugg snöstorm säsong 2020

Rosor och presenter. Till mig!

Anna hade gjort så fint här hemma. Jag blev så glad för rosorna och den häftiga Muminmuggen som Anna jagat reda på till mig på nätet. Vi firade Alla hjärtans dag lite i efterskott liksom att det verkar som om det ska ordna sig till det bästa vad gäller mitt jobb.

Det var inte svårt att riva ur sängarna och bädda rent med senast inköpet lakan från Newport medan Anna dukade fram godsaker i Matsalen. Tyvärr var det bara var sin liten slatt vin kvar i flaskan i köket, så jag hastade till vinskåpet alldeles för sent. Fann där i alla fall ett vin jag fick i present till födelsedagen 2019 av Annas snälla mamma och hennes L, nåt jag hade skrivit på etiketten. (Note to self: I framtiden, skriv på etiketten vem givaren är om jag inte har köpt vinet själv!) Vinet fick lufta alldeles för kort tid, men slank förstås ner ändå. Anna hade varit på tre ställen och köpt plockmat till oss: Korgtassen, Lutis och Mýrtos. Till kvällskaffet blev det var sin härlig och stor brownie.


Vi kollade lite på TV,
bland annat på Stina Wollter som hamnade på golvet hos Carina Bergfeldt. Sen lyssnade vi på Dr Bombay (Varning! Lyssna INTE på låtarna – de fastnar!) och Freddie Mercury samt Queen, men förfasade oss över att Freddie-skådisen i filmen mest påminde om en komiker när han härmar Birgitta Dahl.

∼ ♦ ∼

Boken Stilla vatten och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I natt sov jag äntligen hyfsat. Anna skuttade upp före klockan sex, jag vaknade en dryg timme senare, kvart över sju. Medan kaffebryggaren jobbade plockade jag ur diskstället och diskmaskinen på ren disk, sopade och tömde kattpottorna. Sen kröp jag ner i sängen igen, läste min bok på gång och drack kaffe i min nyaste Muminmugg till klockan nio, ungefär.

Jag studsade upp, skrev en stund och gick ett varv med dammsugaren där Robert* inte hade varit, det vill säga i sovrummet, badrummet, på gästtoan, i Bokrummet och i Matsalen. Efter frukost och dusch inhandlade jag födelsedagspresenter, tog en nypa frisk luft och köpte vin och lördagsgodis åt oss. Asså, trots att Anna och jag har varit ihop i typ 14,5 år nu är det jättesvårt att köpa smågodis åt henne! Viner var betydligt lättare. Jag köpte en flaska vitt, Harry från Lännabruk och en flaska rött ur specialsortimentet, Capo di Terra Valtellina superiore.

Två flaskor vin Harry och Capo di Terra Valtellina Superiore och två godispåsar

En viting, Harry, och en röding, Capo di Terra Valtellina superiore samt var sin godispåse.


I Dramaten formerly known as Roland
fick emellertid inte enbart vin, godis, potatis med mera plats utan även ett nytt sopset. Naturligtvis matchar sopsetet köket lika bra som Citrus.


Nu drar det mot kaffedags
och jag tänkte inte bara dricka kaffe utan även läsa såväl lokalblaska som bok. Vissa dagar är det ännu mera gott att leva.

∼ ♦ ∼

För övrigt har jag visst noterat att Monstret har lämnat hörnet i Matsalen

Tomt hörn i Matsalen men draperi och golvspegel

Monstret har lämnat Matsalen.

∼ ♦ ∼

*Robert = vår robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Media, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 18 februari och lördagen den 19 februari 2022: Rosor, presenter och plock, mycket rent och ännu mera gott

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.