Torsdag kväll den 10 februari och Biografmaskinistens födelsedag 2022: Spretigt och uppgång samt fiktiva och verkliga… fall


 Kära dagbok…

Kycklingpasta och boken Smoke and Mirrors

Ljuvlig mat!

Kycklingpastan var en ljuvlig portion mat igår. Den var inte stor, men mättande. Jag rev parmesan över och kompletterade med tomater och oliver. Dessvärre är pasta nog inte det bästa att äta när en vill gå ner i vikt. Detta plus en skräpmåltid med öl samt minikex med ost och ett halvt glas vin en kväll den gångna veckan visade sig i form av viktökning i morse. Mer om det senare.

Jag körde bara en maskin tvätt igår och hängde den i matsalen. Diskmaskinen var full igen (jävla fyllo!), så även den sparkade jag igång.

Det blev ett bokbyte cirka en halvtimme innan veckans TV-höjdpunkt. Jag slukade de sista sidorna om fiktiva barnamord i ett vintrigt Brighton 1951. Nu ska jag läsa om kvinnor, bara kvinnor, om en får tro titeln på Christina Wahldéns senaste bok. Det är del tre i Darwin-serien och jag fick den i onsdags för recension. Redan då smög jag igång med läsningen av prologen och kapitel ett. Boken verkar lovande. Värre är det när en får… mindre bra böcker för recension. Jag har själv kontaktat Blue Publishing  och bett att få recensera Björn Fredrikssons bok Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar. Det är en tegelsten på över 500 sidor om seriemördare. Ja jag vet. Jag är sjukt intresserad av sånt. Men det handlar inte om att jag gillar mord och mördare, utan jag vill förstå. Jag vill fatta varför man gör andra människor illa, så illa att man har ihjäl dem. Men oavsett hur mycket jag har läst hittills om detta har jag ingen/inga förklaringar. Det är väl kanske så att det kan vara flera orsaker. Det kan också hänga ihop med antingen arv eller miljö eller både och. Jag gissar!

Citrus och böckerna Smoke and Mirrors och Enbart kvinnor

Bokbyte från barnamord i vintrigt Brigthon till ministermord i Darwin. Citrus verkar intresserad av Christina Wahldéns bok.

∼ ♦ ∼

Antikintresserad i Gävle 10 feb 2022

Spretigt och svårt i Gävle.

Antikrundan då? Ja den här gången gick den från Gävle. Det var riktigt svårt att göra värderingar och jag fick bara en stjärna på diplomet. Visst var det fina saker, men väldigt spretiga. Mest gillade jag nog den svarta brudklänningen, för jag fick direkt associationer till en bok jag nyligen läst, Brudar i svart. Fåtöljen Åskbollen gillade jag också och så den fantastiska byrån med marmorskiva från Carrara.


Katterna sov mest igår kväll,
men vaknade till för att äta kvällsmat. Sen gick de och la sig på var sitt ställe. Lucifer kröp ner i leopardfilten och låg där och spann medan jag satt vid datorn och skrev mina inlägg. Sötnöten! Citrus hjälpte bara till vid bokbytet som synes ovan.

Lucifer i leopardfilten

Sötnöten Lucifer kröp ner i leopardfilten.

∼ ♦ ∼

Johan firas på 30 årsdagen Trattoria Alessandro

För ett år sen blev han 30 och firades av föräldrar, syskon, mormor och mig hos Alex.

I morse var det minusgrader igen. Biografmaskinisten fick en solig födelsedag. Ja, idag fyller han 31 år, Fästmöns äldste. Firar honom gör vi i morrn när vi är lediga. Fika med hembakat är utlovat. Jag har haft kontakt per sms med födelsedagsbarnet.

Jobbfredagen var lite seg, liksom min dator. Den lät som en tröska först. Vi har fortfarande en sjuk i gruppen och det är spretigt med jobb och ärenden också. Jag försöka skapa en viss ordning och struktur, men är så rädd att jag rör till det i stället. Flera möten på plats är inbokade i nästa vecka. Det ska bli roligt att ses igen, fast där är jag också rädd att jag ska bli smittad av nåt jag inte vill ha.

Anna hade annat att göra på sin lediga dag, till exempel vissa viktiga inköp, så förutom kattpottstömning (Anna fick ta skiten, dock!) bäddade jag och tömde diskmaskinen på ren disk. Det är bra för mig att under en arbetsdag ta små mikropauser för ryggens skull. Att bädda tar dessutom bara två minuter (jag har tagit tid!) och att tömma diskmaskinen några minuter längre. Vidare fanns det ren och torr tvätt att vika och lägga undan. Några minuter av arbetsdagen går till detta, inte mer.

Tandläkaren hörde av sig idag och jag har fått en tid om ungefär en månad. Sånt är aldrig roligt, men jag behöver verkligen gå. Det var bra länge sen…

∼ ♦ ∼

Vågen Withings låda

Vågen Withing visade viktuppgång. 😦

I kväll hade jag hoppats på en delikasse från Korgtassen, men ingen av oss kom till skott att beställa i tid. Det kanske är bra, med tanke på morgonens resultat. Anna var i alla fall iväg och inhandlade skaldjur och bubbel till middag. Det säger jag inte nej till!

Men… Jag har gått upp 400 gram den här veckan, trots att jag har känt mig hungrig jämt. BMI har ökat med en tiondel, men fettprocenten minskat med fyra tiondelar. Muskelmassan har ökat med fem tiondelar. Bentätheten är samma som förra veckan, mängden vatten i kroppen fyra tiondelar högre. Märkligt att fettprocenten minskar och vikt och muskelmassa ökar. Jag har rört på mig otroligt lite. Men vågen känner av och jag får lita på den. Inte ge upp utan ta nya tag. Nästa vecka. För nu är det helg.

∼ ♦ ∼

Och för att späda på det hela… Här en liten bild på eftermiddagens lilla Alla hjärtansfika. Anna köpte hem, från Güntherska, en med beröm godkänd tarte med hallon, pistagenötter och annat gott. (Vi jobbar kors på måndag och ses inte förrän till läggdags, så vi kan inte fira då.)

Alla hjärtansbakelse och kaffe

Vi firade Alla hjärtans i eftermiddags med tarte från Güntherska.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.