Tisdag kväll den 8 februari och onsdagen den 9 februari 2022: Inget knaster, men ondsinta chokladkakor och rullar på ägg


 Kära dagbok…

Det hände inte mycket på tisdagskvällen. Fästmön höll på med en tvåtimmarsgryta till sig och Gymnasisten. Före och efter köksarbetet dammsög hon och lät Robert* våttorka vissa golv. Till min förvåning blev det riktigt rent. Framför allt hallen är sandig, dammig och hårig från katter och oss människor som bor här. I denna stund knastrar det emellertid inte när en går där, vilket jag uppskattar enormt! Eftersom Anna behövde bevaka grytan och dess innehåll dammsög jag de tre återstående rummen, det vill säga sovrummet, Bokrummet och matsalen. Somliga var helt slut efteråt, som synes.

Lucifer sover i soffan

Helt slut efter dammsugningen.


Anna
hade malt kaffebönor i sin julklappsmaskin och serverade go-kaffe. Därefter såg vi två avsnitt av Offret (The Victim) på SvT Play. Ett avsnitt av denna brittiska rättegångsserie återstår. Tyvärr laggade nätet en hel del, så Anna testade att köra ett avsnitt via mobilen och Airplay. Då laggade det bara en gång.

Blåmärke på foten

Blåmärke på foten efter en ondsint chokladkaka.

Jag hoppade i säng runt 22.30 för att läsa. Även den andra delen i Brightonmysterieserien är jättebra och jag läser snabbt – redan halvvägs i boken. Hade jag inte jobbat skulle jag läsa hela tiden.

När jag hade lagt mig upptäckte jag att den ondsinta chokladkakan som överföll mig från skafferiet i helgen hade orsakat ett rejält blåmärke på vänsterfoten. Ja, jag har väldigt känsliga fötter och jag kände vid överfallet hur ont det gjorde. Tur att inget litet ben i foten gick sönder. När vi ändå är inne på krämpor kan jag också beklaga mig över domningar i fingrarna, framför allt höger ringfingertopp. Det kan vara mycket irriterande och långdraget. När det pågår har jag ingen känsel i fingret. Ja ja, det är väl en nerv som ligger i kläm.

∼ ♦ ∼

Kycklingpannbiff sås potatis och Smoke and Mirrors

Kycklingpannbiff med tillbehör – och så min braiga bok på gång, förstås, Smoke and Mirrors.

Onsdagen bjöd på plusgrader. Det blev väldigt tydligt i morse att vi går mot ljusare tider och det gillar jag. Jag satt vid datorn och jobbade runt 7.20. Kattpottorna var tömda och jag hade försökt få Citrus att äta lite mat utan framgång. För egen del tog jag fram gräddsås samt kycklingpannbiffar, som Anna hade tillagat förra veckan, till kvällens middag.

Jobbmässigt innebar dagen tre möten, varav två längre. Så jag hann inte jobba så värst mycket. Jag fick svar från översättaren att hon levererar nästa vecka. Det är helt OK för mig, för det är inga bråttomtexter.

I kväll jobbar Anna. Jag ska ägna mig åt att tvätta och att kolla in det senaste numret av Antiktidningen efter maten. Kanske lär jag mig nåt nytt eller nåt mer inför amatörvärderingen i morrn kväll på Antikrundan.

Antik och Auktion nr 3 2022

Kanske kan lära mig nåt nytt/mer av denna?

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis behöver jag tolkningshjälp. Förstår nån vad Anna menar med denna installation, en tom toapappersrulle på mitt kokta lunchägg? Notera att jag byter alltid toapappersrulle när jag har tagit det sista pappret. Fattar inget…

Toapappersrulle på kokt ägg i äggkopp

En installation, men vad menas?

∼ ♦ ∼

*Robert = vår robotdammsugare

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 8 februari och onsdagen den 9 februari 2022: Inget knaster, men ondsinta chokladkakor och rullar på ägg

  1. Händer mystiska saker hos er hör jag, anfallen av chokladkaka och ett ägg som gjort slut på toapapperet 🙂

    Gilla

  2. Hehe, en sån installation har jag aldrig sett…😂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.